liamic43 a scris:
Factura pro forma nu este o factură legal acceptată, conform art. 46 al Codului comercial.
Care cod comercial, ala care a fost abrogat la intrarea in vigoare a NCC? Va rog verificati sursele din care va informati, e a doua oara in topicul asta cand invocati ceva ce nu mai exista.
Am impresia ca dvs. tratati problema din punct de vedere contabil. Intr-adevar factura pro forma nu este factura ''buna'' pentru inregistrarea in contabilitate dar aici noi vorbim despre drepturile consumatorului care achizitioneaza produse online. Si in plus nici nu vrea restituirea avansului ci sa intre in posesia lui la pretul care i s-a ofertat prima oara. Ca a primit factura pro forma sau stie pretul de pe site eu zic nu conteaza, comerciantul una a zis si alta vrea sa faca.
Interventie moderator
Nu vreau sa ne pierdem timpul polemizand inutil, de aceea va rog frumos lasati-o asa ca sa nu va sterg mesajele. Nu as vrea sa ajungeti la concluzia ca o fac pentru ca nu sunteti de acord cu mine. Dvs. aveti un punct de vedere, eu altul iar utilizatorul va face cum crede de cuviinta: va merge in instanta sau va reclama la ANPC.