avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Termen constituire garantie buna conduita
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Termen constituire garantie buna conduita

Buna Ziua,
Am contestat o solutie de respingere a unei oferte. Odata ajunsa contestatia la Comisia de Solutionare, aceasta ne solicita sa depunem dovada constituirii garantiei de buna conduita in termen de 3 zile. Eu vreau sa achit aceata garantie in acest termen de 3 zile, dupa depunerea contestatiei. Va fi considerata valabila aceasta garantie sau contestatia va fi respinsa?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: wii , utilizator 11:46, 27 Martie 2015
ART. 271^1 din OUG 34/2006
  (1) În scopul de a proteja autoritatea contractantă de riscul unui eventual comportament necorespunzător, contestatorul are obligaţia de a constitui garanţia de bună conduită pentru întreaga perioadă cuprinsă între data depunerii contestaţiei/cererii/plângerii şi data rămânerii definitive a deciziei Consiliului/hotărârii instanţei de judecată de soluţionare a acesteia.
  (2) Contestaţia/Cererea/Plângerea va fi respinsă în cazul în care contestatorul nu prezintă dovada constituirii garanţiei prevăzute la alin. (1).
  (3) Garanţia de bună conduită se constituie prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis în condiţiile legii de o societate bancară ori de o societate de asigurări şi se depune în original la sediul autorităţii contractante şi în copie la Consiliu sau la instanţa de judecată, odată cu depunerea contestaţiei/cererii/plângerii.
  (5) Garanţia de bună conduită trebuie să aibă o perioadă de valabilitate de cel puţin 90 de zile, să fie irevocabilă şi să prevadă plata necondiţionată la prima cerere a autorităţii contractante, în măsura în care contestaţia/cererea/plângerea va fi respinsă.

In concluzie, daca nu ati constituit garantia de buna conduita pana cel tarziu in data de depunere a contestatiei, atunci ea va fi respinsa.
Mai exista sansa sa va aflati inca in termenul de depunere a contestatiilor si atunci o puteti redepune. Daca acest termen a expirat, degeaba o mai constituiti.
Termenul de 3 zile dat de CNSC se refera la termenul de prezentare a dovezii, nu de depunere a garantiei.
Decizia CCR nr. 5/2015 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 188 din 19 martie 2015 si prevede ca dispozitiile art. 271^2 alin. (1) si (2) din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii sunt neconstitutionale.

Aici tot articolul
www.avocatnet.ro/content/art...

Insa va inceta in a produce efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere garantie participare la licitatie steef steef Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie. Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Achizitie publica - oferta castigatoare falsificata Detectiv01 Detectiv01 Va salut stimati juristi, avocati , alti specialisti , sunt un inginer reprezentant al unei firme straine ( micuta) . Am facut un dosar sa participam la o ... (vezi toată discuția)
Garantia de buna conduita greensea greensea Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce garantie trebuie constituita in cazul unei contestatii la comunicarea rezultatului procedurii si daca se opreste o suma de ... (vezi toată discuția)