O astfel de hotarare data pe suplinire acord parinte nu este legala in opinia mea.
O hotarare data pe drepturile omului pe stabilirea domiciliu minor in strainatate este conforma cu exigentele legii romane si cu jurisprudenta CEDO.
Respingerea unei actiuni de genul celei promovate de dvs. ar fi normala si ar fi inadmisibila la CEDO intrucat legea conferea o cale de judecata conform legii romane pe calea stabilirii domiciliului minorului in strainatate.
Un lucru va spun sigur.
La Tulcea daca paratul isi face aparare nimeni nu va castiga pe o astfel de actiune precum cea promovata de dvs.
Pentru ca mama sa se stabileasca oriunde in lume are nevoie de o hotarare judecatoreasca de stabilire a domiciliului minorului.
Suplinirea acordului tatalui este ceva care permite o deplasare si nicidecum o stabilire a domiciliului minorului in strainatate pe durata nedeterminata.
Chiar si in Romania daca mama isi schimba domiciliul dupa ce are hotarare judecatoreasca si tatal deschide proces trebuie sa obtina domiciliul minorului la noua adresa a mamei.
Nu confundati mila instantei fata de mama cu legea in strictetea ei...
Minunea apare adesea din mila...
Poate indicati topicul acela unde v-am scris ca sa vedem exact ce am scris.
cred ca e nevoie de lamuriri
1. Hotararaea jud de divort stabileste domiciliul minorului la mama fara sa stipuleze o adresa (tara, oras, strada...)
2. opinia dumneavoastra nu este izvor de lege (din fericire)
3. Nu s-a pus nicidecum problema in acest topic de stabilirea domiciliului minorului. Acest domiciliu este deja stabilit printr-o hotarare de divort.
4. In general, in ceea ce priveste cazurile similare, tatal nu e de fapt interesat decat de o razbunare, sicanari, santaj. Se face abuz de drept. (adica folosirea drepturilor sale in asa fel incat se aduce atingere interesului sau drepturilor si libertatilor altei persoane)
Iar in ceea ce priveste mila, tin sa va spun ca nu doveditit deloc profesionalism. Ma simt jignita de aceste aluzii. Acest proces a trecut si printr-un apel care a fost respins ca nefondat.
Daca in opinia domniei voastre un complet de judecata a decis ca eu pot pleca din tara cu copilul, dintr-un sentiment de mila, fara nici o baza legislativa, cred sincer ca discutia cu dumneavoastra in postura de avocat nu isi are rostul,.
Potrivit practicii judiciare majoritare, stabilirea domiciliului minorului se face la o adresa efectiva.
Nu am auzit sa se stabileasca in mod generic asa ceva.
Insa, sub acest aspect nu imi pare incorect din punct de vedere legal a se proceda in acest mod.
Ba chiar eu am sustinut ca asa ceva chiar mai inainte de a se da astfel de hotarari.Pe acest forum am exprimat aceasta opinie.
Insa, practica judiciara este in alt sens, cel putin la Bucuresti.
De aceea am indicat faptul ca trebuie stabilit domiciliul minorului in strainatate.
La Bucuresti lucrurile sunt clare.
Prin stabilirea domiciliului minorului la noua adresa se fac verificari si cu privire la conditiile locative noi si este in interesul superior al minorului sa se faca astfel de verificari.
Daca exista o hotarare judecatoreasca in care nu s-a precizat unde va fi stabilit domiciliul minorului se poate ca ceea ce ziceti sa fie viabil sub aspect legal si hotararea sa nu fie nelegala.
Cand faceti o afirmatie despre anumite aspecte juridice este recomandabil sa prezentati toate informatiile deoarece in caz contrar ceea ce sustineti nu are nicio logica juridica.
Va pot spune ca ma bucur ca am avut dreptate cand am sustinut ca se poate stabili domiciliul minorului in mod generic fara sa se indice o adresa exacta.
Si am facut acest lucru cu mult timp inainte sa va judecati dvs.
Insa, instantele au alta parere ca regula de baza...
Le-am incercat pe instante asa, din vorba cum ca nu conteaza efectiv domiciliul concret si acestea nici nu s-au clintit, insa eu, in acele procese m-am judecat strict pe domiciliu stabilit efectiv pentru ca avocatul ia bani ca sa castige procesul cat se poate de sigur si nu sa riste aiurea.
Stabilirea domiciliului minorului in mod generic este de fapt o hotarare judecatoreasca cum era pe vechiul cod al familiei in materia incredintarii minorului, cu singura diferenta ca, pentru a se iesi din tara cu copilul este necesara o hotarare de suplinire a acordului tatalui daca este de rea-credinta.
daca instanta stabileste adresa exacta (tara oras strada) de domiciliu a copilului, mama avand obligatia de ingrijire a copilului, se ingradeste dreptul la libera circulatie atat a mamei cat si a minorului. O hotarare de genul asta e usor de atacat. Poate fi asemuita unui arest la domiciliu.
De aici si hotararile de divort cu domiciliul stabilit in mod generic.
Ma indoiesc sincer ca e in interesul vreunei instante supra-aglomerarea proprie cu procese inutile intentate pentru modificarea unei hotarari de divort.
Toate aspectele legate de cazul meu au fost enumerate clar pe parcursul topicului.
Aluzia ca as fi primit acordul instantei din mila e lipsita de profesionalism si deranjeaza.
Va reamintesc, ca topicul e deschis pe tema suplinirii acordului tatalui la trecerea frontierei de stat.
Conform practicii din ultimii ani, domiciliul minorului, in urma unui divort, se stabileste prin hotararea judecatoreasca de divort la unul dintre parinti.
Deci nu putem discuta despre asta decat daca exista acea hotarare care specifica adresa exacta la care isi va avea domiciliul minorul, caz in care se recurge la atacarea acelei hotarari pentru a obtine o forma satisfacatoare nevoilor de a circula liber si neingradit.
Abia dupa obtinerea acelei formulari a hotararii de divort se poate recurge la introducerea actiunii pentru suplinirea acordului la trecerea frontierei de stat.
Nu cred ca e neaparat nevoie de o actiune in stabilirea domiciliului minorului in strainatate. E ca si cum m-as scarpina dupa ureche cand ma mananca nasul, pentru ca stabilirea domiciliului nu suplineste semnatura la trecerea frontierei de stat si tot ce conteaza e acea trecere a frontierei de stat.
Pentru dovezi - agentiile imobiliare in anglia sunt obligate ca la incheierea unui contract de inchiriere imobil sa furnizeze locatarului o lista inventar cu planse fotografice in care e reprezentata locuinta si dependintele..
Ma indoiesc sincer ca cineva care se muta pe teritoriul Romaniei dintr-un oras in altul, poate furniza instantei asa ceva.
Pai tocmai aceasta este problema.
Se stabileste domiciliul minorului la o adresa exacta.
Nici mie nu imi place asa dar la Bucuresti asa este.
Am procese unde instantele tot intreaba unde e minorul?
UNDE s-a efectuat ancheta sociala raspund eu.
La cum intreaba nici nu e indicat sa raspunzi altceva...
Se cam incalca dreptul la libera circulatie dar nu suficient de mult...
Nimic nu impiedica parintele sa isi schimbe domiciliul dar trebuie sa se judece si sa fie supus cenzurei instantei daca celalat parinte deschide proces.
Daca tatal nu se intereseaza de minor chiar daca are domiciliul in Bucuresti poate locui la Iasi sa zicem...dar pe sest...
Din ce an aveti hotararea de divort?
Pagina 4 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5