avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent contributii somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent contributii somaj tehnic

am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si pentru angajati.In aceasta perioada ii platesc cu 75%.Ce anume trebuie sa trec in declaratiile 100 si 102, declaratiile de CAS, sanatate sau somaj?
Cel mai recent răspuns: anca55 , utilizator 10:41, 2 Noiembrie 2009
Este necesar sa depui notificare la itm? la Timisoara nu vor sa primeasca notificari.
Imi poate raspunde cineva?
Multumesc
Da, si este platita de catre angajator din fondul de salarii
Am intrebat azi la ITM ... DA, procentul de contributie ITM se aplica si la indemnizatia de somaj tehnic.

Alta intrebare: ce trebuie sa fac la finalizarea perioadei somajului tehnic cu cartile de munca? Se face o decizie de incetare suspendare activitate si se trece in CM? Ce articol?
Avand in vedere decizia nr. .....................prin care s-a suspendat contractul individual de munca nr. ........................, al ..........................., angajat in functia de ..................................., in baza prevederilor art. 52 alin. 1 lit. d) din Codul Muncii, pentru intreruperea temporara partiala a activitatii Punctului de lucru din motive economice;
Tinand seama de prevederile art. 53 alin. 2) din Legea 53/2003 - Codul muncii – ’’Pe durata întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii’’.

DECIDE
Art. 1) Începând cu data de ................încetează suspendarea contractului individual de muncă nr. ........................al .........................în conformitate cu prevederile art. 53 alin. 2) din Legea 53/2003 - Codul muncii, cu aceasta data angajatul urmand sa reinceapa activitatea.
Cam asa se poate face

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic va rog raspuns urgent marcu_elena2000 marcu_elena2000 Institutia la care lucrez si anume Termoelectrica,doreste sa ne trimita in somaj tehnic fara suspendarea CIM,conform Codului Muncii zic ei,deci cu plata a ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ce acte sunt necesare sa intocmeasaca un inspector resurse umane la trimiterea in somaj tehnic a unor angajati?cum ar trebuii intocmita ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate CVASI CVASI 1. In cazul suspendarii activitatii este de ajuns depunerea unui act aditional la ITM cu suspendarea ctr. de munca a salariatului sau trebuie facuta decizie de ... (vezi toată discuția)