avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura in procesul civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura in procesul civil

Am un proces civil cu obiectul rectificare titlul de proprietate la care un vecin s-a constituit intervenient in interes personal si a actionat in proces penal expertul topo, nefiind de acord cu expertiza acestuia. Va rog sa-mi spuneti daca procesul civil se suspenda pana la rezolvarea procesului penal si daca pot si eu sa intervin in procesul penal . Va multumesc !
Buna ziua,

potrivit NCPC, Art. 413,

Suspendarea facultativă

(1) Instanţa poate suspenda judecata:
1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;
2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea, dacă legea nu prevede altfel;
3. în alte cazuri prevăzute de lege.

(2) Suspendarea va dura până când hotărârea pronunţată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă.

(3) Cu toate acestea, instanţa poate reveni motivat asupra suspendării, dacă se constată că partea care a cerut-o nu are un comportament diligent în cadrul procesului care a determinat suspendarea, tergiversând soluţionarea acestuia, ori dacă urmărirea penală care a determinat suspendarea durează mai mult de un an de la data la care a intervenit suspendarea, fără a se dispune o soluţie în acea cauză.


Detalii: [ link extern ]

In masura in care s-a formulat plangere penala si considerati ca aveti motive sa va constituiti parte civila, da, puteti formula cerere in acest sens, adresata organelor de cercetare penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere suspendare proces costa332 costa332 Buna ziua, am inceput doua procese dar as vrea sa suspend unul din ele intrucat dupa solutionarea primului voi putea avea o dovada pt al doilea (ca si ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu martorii acuzati de marturie mincinoasa aidu aidu Am depus plangere penala impotriva martorilor care au facut marturie mincinoasa in procesul civil. Am atasat ca dovada inregistrarea audio a sedintei de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie contestat s.stefan s.stefan Buna ziua, Ce statut are un prcoes verbal contestat? In speta, in urma unui eveniment rutier, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie prin care sunt ... (vezi toată discuția)