avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Conditii preluare articol
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Conditii preluare articol

In ce conditii se poate prelua un articol de presa pentru a fi publicat doar in mediul online pe un blog de stiri ?
Cel mai recent răspuns: Alexandrumilan04 , utilizator 20:37, 16 Mai 2021
Puteti prelua stirea, nu textul, adica relatati faptele in cuvintele dvs., fara copy/paste, cu exceptia unor scurte citate puse intre ghilimele.
Buna ziua!
Numele meu este Madalina și va scriu având o problema...
Timp de 3 ani am așteptat sa se încheie divorțul dar acum cu pandemia greu sa încheiat acest proces ,acum o săptămâna am luat definitiva.Problema este alta eu între timp mi-am făcut alta familie din care rezulta un copil minor de 8 luni care este al actualului meu prieten.Copilul este născut in Anglia și este recunoscut de tatăl lui biologic adică cel mic poarta numele de familie al tatălui lui.Acum doresc sa ii fac certificat de naștere Românesc celui mic dar întrebarea mea este:
Dacă eu ii traduc certificatul englezesc unde copilul are numele tatălui lui biologic este posibil sa rămână același nume de familie deși eu eram încă in divorț ?Specific ca copilul poarta deja numele actualului și ma gândesc dacă lucrul acesta ma pote ajuta cumva pentru a nu bagă Tăgada Paternității?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
Alexandrumilan04, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Cei care traduc documente juridice au depus juramant ca vor traduce conform cu originalul si folosind expresii juridice foarte precise.
In cazul meu in documentul original adica Certificatul de nastere a celui mic este trecut numele actualului meu prieten si cel mic ii poarta numele de familie....Ma gandeam ca asta ma poate ajuta într-un fel.
tgeorgescu a scris:

Nu. Cei care traduc documente juridice au depus juramant ca vor traduce conform cu originalul si folosind expresii juridice foarte precise.

Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
Alexandrumilan04, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor stock stock Buna ziua, M-ar interesa care sunt prevederile legale referitoare la mentionarea sursei imaginilor folosite pe site-uri, bloguri, stiri TV, in ziare sau ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru stiri dl.Escu dl.Escu Buna ziua, Vreau sa imi fac un site cu articole. Ma gandeam sa copiez niste articole de pe alte site-uri. Este ilegal ce vreau sa fac? Pe site-ul respectiv ... (vezi toată discuția)