avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,
Concediul fara plata se opereaza in Revisal? Angajatorul trebuie sa emita decizie de suspendare a CIM? Concediul fara plata este luat de angajat pentru motive personale.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 27 Martie 2015
Codul Muncii - Art. 54: Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Eu inteleg ca suspendarea contractului este la latitudinea angajoatorului. Nu concediul fara plata se opereaza in Revisal ci suspendarea contractului ca urmare a acestui concediu. Deci daca nu se suspenda contractul nu se opereaza nimic in Revisal.
florenta_22 a scris:

... Angajatorul trebuie sa emita decizie de suspendare a CIM? ..


In practica uzitata, angajatorul emite o decizie de suspendare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim, prin acordul partilor, în cazul concediilor fara plata IulianRD IulianRD Art. 54 Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, în cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Daliborka Daliborka Buna ziua, daca un angajat isi face cerere pt concediu fara plata este obligatoriu sa fie operata si suspendarea in revisal? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata inseamna suspendare cim? andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca ... (vezi toată discuția)