Bună seara, am şi eu de prezentat următoarea speţă în speranţa unor lămuriri din partea dumneavoastră:
În cadrul unui proiect pentru care o firmă a aplicat şi va participa, are de îndeplinit printre condiţiile de participare obligaţia ca speciliştii necesari derulării proiectului să fie angajaţii ai aceste firme - cu normă întreagă sau cu convenţii civile.
Eu mă număr în rândurile celor ce vor încheia convenţie civilă pentru 2 ore pe zi. În acelaşi timp eu funcţionez şi ca PFA. În cadrul negocierilor cu unul dintre managerii firmei acesta mi-a propus (susţinând că a mai lucrat aşa) ca salariul meu să includă şi obligaţiile de plată către stat ce revin anhajatului (impozit, cass, cas) urmând ca eu personal să achit aceste obligaţii. Din câte ştiam eu (în puţina ştiinţă de care dispun) că angajatorul, indiferent de forma de anagajare-salarizare, este obligat să reţină şi să vireze obligaţiile de plată ale salariatului. Mai mult decât atât acesta susţine că obligaţiile de plată pe care ar trebui să le virez le pot vira în numele sau prin intermediul PFA-ului (aici deja m-a pierdut, ce treabă are una cu alta?)
Revenire: întrebarea era dacă este posibil aşa ceva din punct de vedere legal şi ce presupune asta din puncte de vedere al PFA-ului.
Scuze de omisiune.
Pfa
smartcars
buna ziua,
o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)