avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma intorc acasa ?

buna ziua , am o problema mai delicata
sotul meu din senin mi-a spus ca vrea sa ne separam , ca nu mai stie ce simte ptr mine si ori pleaca el din casa ori plec eu .............casa in care am stat 10 ani este pe numele bunicilor lui
la momentul ala l-am crezut si considerand ca eu nu am nici un drept la casa aceea am plecat eu cu copilul la mama lui , ca e mai bine sa ramana el in casa sa-si revina si sa i se faca dor de noi , am luat-o ca pe o vacanta la mama lui , la curte....dupa o saptamana am descoperit ca el are pe cineva , a schimbat yala la usa si a spus ca vrea sa divorteze .....
mi-a adus toate hainele mele si ale copilului la mama lui
plecarea mea a avut loc pe 10 mai , dupa 2 saptamani sotul meu s-a mutat cu aceasta femeie in casa cu care sta si in prezent
nu am luat nici o atitudine sperand ca este ceva trecator .....
in prezent stau la mama lui , eu nu am casa si nici posibilitate sa plec la parintii mei
el a intentat divort , invocand ca aveam neintelegeri familiale( despre care eu nu stiam )cere desfacerea casatoriei prin acord si custodia copilului la mine si ca nu avem bunuri partajabile
ce ma sfatuiti sa fac astfel incat el sa nu ma poata acuza ca am parasit domiciliu si sa nu-mi ia copilul invocand ca eu nu am casa ? eu am posibilitatea sa fac un credit ipotecar si sa iau o casa dar astept finalizarea divortului .
salariul lui nu este cu mult mai mare ca al meu , in jur de 2000 RON
VA ROG SA-MI DATI CATEVA SFATURI ....


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:07, 27 Iunie 2009
Parerea mea este sa nu cedati sotului privitor la modalitatea de divort. Plecarea dumneavoastra din domiciliul conjugal s-a facut ce e drept cu consimtamantul dumneavoastra insa acesta a fost viciat prin utilizarea de manopere dolosive (viclenia sotului). Mai precis daca ati fi stiut motivul real dumneavoastra nu ati fi procedata asa. Daca puteti dovedi acest lucru prin marturia cuiva alaturi de starea de fapt ulterioara - schimbarea yalei si prezenta concubinei - succesul este asigurat. Cereti asadar desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului, solicitati partajarea bunurilor comune si plata indemnizatiei de cresterea a copilului. Prin absurd, chiar daca instanta ar retine parasirea domiciliului conjugal de catre dumneavoastra acesta este doar motiv de divort nu si de obtinere a custodiei copilului. Sotul incearca sa speculeze teama dumneavoastra de a nu va pierde copilul pentru a va determina sa actionati conform cu interesele lui. Fiti sigura ca actuala concubina isi doreste copilul ei nu pe al dumneavoastra.

Daca in procesul de divort scoateti la iveala adevaratul comportament al sotului, desi acum aspectul pare aproape indiferent, acest lucru s-ar putea sa va ajute in viitor cand sotul dumneavoastra s-ar putea razgandi incercand sa solicite diverse lucruri cum ar fi reincredintarea copilului. Asa dovedit fiind comportamentul sau iresponsabil fata de conditiile de trai ale copilului va puneti la adapost de posibilele lui idei nastrusnice. Nu uitati ca si concubina sotului isi doreste divortul acesta facand presiuni asupra lui motiv pentru care puteti obtine usor un divort in conditiile dumneavoastra. Incercati insa mai inainte sa va puneti la adapost fizic de sotul dumneavoastra pentru ca pe parcursul derularii ostilitatilor sa nu faca presiuni asupra dumneavoastra.
asa este , daca eu as fi stiut motivul nu as fi plecat din casa
- martor vecin nu cred ca vine cineva dar am prieteni care stau in zona , alta dovada nu am
am inteles ca se poate apela la detectivi particulari si ca aceste probe se pot folosi in instanta , asa este?
buna ziua ,
nu cedati presiunilor facute de sot asupra dvs ,este momentul sa cistigati divortul ,el este vinovat si tot el cere sa divorteze inadmisibil de altfel in materia divortului .
martorul cel mai de pret este chiar persoana la care vati mutat cu minorul si care cunoaste cel mai bine situatia si un vecin care a vazut cum dupa plecare dvs imediat a aprut in locuinta comuna o alta persoana ,astfe va reiesi comportamentul adevarat al sotului .
Martorii daca sunt citati in proces cu nume si adresa primesc acasa invitatie si sunt obligati sa vina. In general 90 % dintre ei se conformeaza din prima chiar daca anterior au sustinut ca nu vin. Odata ajunsi in fata instantei si pusi sa jure sub sanctiunile marturiei mincinoase vor povesti exact ce stiu indiferent ce-si propusesera inainte de intrare in sala. La razboi nu e loc de menajamente.
anita2303 a scris:

asa este , daca eu as fi stiut motivul nu as fi plecat din casa
- martor vecin nu cred ca vine cineva dar am prieteni care stau in zona , alta dovada nu am
am inteles ca se poate apela la detectivi particulari si ca aceste probe se pot folosi in instanta , asa este?



Se poate si nu se poate uza de aceste probe.
Depinde de avocati, etc.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Divort-copii minori michaell 14 michaell 14 buna ziua! sunt tatal a doi copii minori, unul de 3 ani si celalalt de 12 ani acum 2 saptamani am primit citatie ,sotia deschizand proces de divort iar ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in ce conditii instanta poate respinge o cerere de divort (vezi toată discuția)
Initiere actiune de divort MeMyself MeMyself Buna seara, Acum cateva zile eu impreuna cu copilul minor am parasit domiciliul conjugal.In vederea procesului de divort,am urmatoarele intrebari: 1.era ... (vezi toată discuția)