avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesie terenuri- eliberare titlu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesie terenuri- eliberare titlu proprietate

Buna ziua!
Bunicul meu, desi are pamant in comuna unde a locuit, primaria nu a eliberat pentru acest pamant titlul de proprietate( in perioada comunista terenurile au fost colectivizate insa exista inregistrari cu terenul fiecarui satean).
Cum se poate intra in posesia terenurilor si ce demersuri trebuie facute?
Raspunsul de la primarie a fost ca din cauza legii 165/2013,art.7 nu se poate elibera. Ar trebui mers la cadastru
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:41, 2 Aprilie 2015
Daca exista cerere de retrocedare formulata in termen si aprobata de comisia locala de fond funciar, cu pozitie validata de comisia judeteana, eliberarea titlului de proprietate se va face doar dupa finalizarea inventarierii terenurilor, efectuata conform legii 165/2013. In acest moment, din cate stiu eu, se pun in posesie doar sentintele judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia judeteana - poate elibera un titlu de proprietate ? oanaportar oanaportar 1. - Este corect ca unei persoane juridice sa i se elibereze un Titlu de proprietate de catre Comisia Judeteana de Stabilire a Dreptului de Proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Fond funciar annanica7 annanica7 Ce trebuie sa fac daca nu mi-a fost solutiontata cererea de retrocedare a unui teren extravilan? Adica mi-a fost recunocut dreptul, dar nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
S-a dat lege prin care se sisteaza eliberarea titlurilor de proprietate?!!! neagu ctin neagu ctin am depus acte la primarie ptr eliberarea unui titlu de proprietate. Au fost trmise la consiliu judetean si s-a intors hotararea aprobata. Acum am fost anuntat ... (vezi toată discuția)