avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in lipsa noastra de acasa ! Usa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in lipsa noastra de acasa ! Usa sparta si bunuri luate fara niciun act de instiintare

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema de cativa ani care din cate observ a cam degenerat.
O executare care a plecat de la o masina, si s-a ajuns in cei 8 ani de zile la casa,teren,bunuri,tot.
Ideea este ca atat el cat si noi avem domiciliul in Ilfov, si dosarul a ajuns la Judecatoria Buftea, care bineinteles ca cu tot cu dovezi clare tot lui i-a permis multe si i-a dat dreptate.
Punctul culminant a fost ieri cand fara sa primit nicio instiintare cum ca ar trebuii sa vina cu un executor, sa ne anunte ca suntem acasa sau orice, au spart usa locuintei mele si au luat tot ce si-au dorit in LIPSA NOASTRA, NU ERA NIMENI ACASA.
Pe langa acest aspect, bunurile pe care el "spera" sa isi recupereze asa zisele daune nu au facturi pe numele noastre, nu sunt alte noastre mai exact, ne-a ajutat cineva cu ele.
In cazul asta cum se procedeaza? Mi se va lua acum orice bun, orice cadou orice si va intra ca la el acasa in lipsa mea oricand? este legal asa ceva?
sau au dreptul sa iti i-a doar ce se dovedeste prin acte ca sunt achizitionate de tine si ca trebuie sa fi si tu prezent la domiciliu cand se intampla toata treaba asta ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 16:20, 6 Aprilie 2015
Mergeti la sectia de politie din raza domiciliului si faceti o plangere de furt fara sa precizati faptuitorii pentru ca nu-i cunoasteti.Este posibil sa fi fost furat si sa credeti ca este o executare silita.
Lasati organele de politie sa cerceteze cine a intrat in casa dumneavoastra in lipsa. Faceti o lista cu bunurile lipsa...Succes
Executorul este o presoana care trebuie sa respecte procedura si legea si nu are dreptul sa intre in casa prin efractie.
In situatia in care ridicarea bunurilor ar fi fost realizata de catre executorul judecatoresc ,
acesta avea obligatia sa consemneze si sa comunice debitorului proces verbal cu toate bunurile ridicate
Initiatorul topicului nu a facut referire la existenta unui astfel de document obligatoriu necesar de consemnat la momentul ridicarii bunurilor,document care se introduce in dosarul de executare silita
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
ynocentta, utilizator
Bunurile aflata la adresa de domiciliul al debitorului se prezuma ca sunt ale lui, deci executorul judecatoresc a procedat corect din acest pct de vedere.

Stiti ce nu inteleg, de ce cautati sa ...sanctionati un presupus abuz al executorului judecatoresc in exercitarea atributiilor de serviciu cand, mai simplu, este sa va achitati datoria pe care o aveti fata de creditor? Va spun din experieta, cu cat va lungiti mai mult in executarea silita, cu atat mai mult cresc cheltuielile de executare silita, cheltuieli care sunt TOT IN SARCINA DEBITORULUI. Indiferent de ce veti invoca dvs. in aparare, datoria este datorie si pana ce creditorul nu isi va recupera banii pana la ultimul leut, executarea silita va continua.
Incercati sa faceti un angajament de plata cu creditorul dvs. ca sa evitati pe viitor intrarea in incaperi a executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. e corect așa ceva? mitik90eco mitik90eco Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a ... (vezi toată discuția)
Executare silită în lipsa debitorilor. este legală această acțiune? vegasky vegasky Eu si sora mea am primit somatie de executare silita pentru mutarea gardului din spatele casei si lasarea in proprietate vecinului a cca 100 mp. Somatia era ca ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita nonilici nonilici Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)