avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prerogativa disciplinara in detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prerogativa disciplinara in detasare

Buna ziua,

Am urmatoarea problema teoretica:

In mediul privat, in cazul unei detasari, carui angajator apartine prerogativa disciplinara? (Care dintre cei doi angajatori are dreptul sa dispuna sanctionarea disciplinara?)
Ipoteza mea vizeaza situatia in care cele doua unitati nu au prevazut nimic despre disciplina in acordul de detasare.
Subpuncte ale intrebarii:
a) regulile de disciplina ale carei unitati se aplica?
b) care dintre unitati realizeaza cercetarea disciplinara?
c) care dintre unitati aplica sanctiunea?

p.s. si care ar fi temeiul legal?

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 12:20, 24 Iunie 2009
1. Orice Regulament intern are un capitol de "dispozitii generale" in care se spune, printre altele:
Regulamentul intern este instrumentul ce asigura aplicarea regulilor organizarii si disciplinei muncii in cadrul societatii.
Prevederile regulamentului intern se aplica tuturor salariatilor din societate, indiferent de natura contractului individual de munca si de functia detinuta, personalului de la alte unitati care lucreaza ca detasati sau delegati in cadrul societatii, precum si elevilor sau studentilor care efectueaza practica de productie in unitate.

2. Salariatul detasat este platit de unitatea unde s-a detasat, aceasta putand sa il si sanctioneze dar nu cu desfacerea contractului individual de munca. Aceasta ultima sanctiune poate fi inlocuita cu incetarea detasarii.
3. In afara cadrului legal, eu as spune ca un angajator ar trebui sa detaseze dintre cei mai disciplinati salariati pentru a nu se face da ras ca firma.
Pe durata detaşării salariatul este subordonat angajatorului cesionar, care exercită şi prerogativa disciplinară asupra acestuia. Cu toate acestea, sancţiunea disciplinară a desfacerii c.i.m. apartine angajatorului cedent.
Totodata, angajatorul cedent trebuie sa aprobe si sanctiunea disciplinara a retrogradarii din functie, deoarece i se schimba felul muncii si salariul, implicit raportul juridic de munca initial.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Edbah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea salariatilor aartist aartist In cazul savarsirii unei abateri disciplinare, cercetarea disciplinara si aplicarea sanctiunii se realizeaza de catre societatea la care este angajata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ramy7877 ramy7877 au voie sa-mi desfaca contractu de munca cand am savarsit o abatere grava si la ce fel de abatere (vezi toată discuția)
Neindeplinire target laura-jurist laura-jurist buna ziua in cazul in care un angajat nu isis indeplineste targetul asumat, poate fi vorba despre o abatere disciplinara, in sensul indeplinirii defectuoase ... (vezi toată discuția)