avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Certificare semnatura
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Certificare semnatura

As dori daca ma poate indruma cineva, cum pot obtine si cam cat ar costa sa se faca o verificare a unei semnaturi pe un document, semnatura pe care eu nu o recunosc.
Ca sa explic si cum am ajuns in aceasta situatie, este vorba de un mandat postal cu o suma de bani, bani care nu au ajuns la mine, in schimb posta sustine ca banii au fost ridicati mi-au prezentat o copie a semnaturii care apare pe un document la ei iar acea semnatura nu seamana 100% cu semnatura mea.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:35, 3 Aprilie 2015
Puteti deschide actiune in instanta impotriva postei si sa solicitati instantei de judecata sa aprobe efectuarea unei expertize grafologice pentru semnatura respectiva, aflata pe documentul prezentat de posta.
doar prin instanta se poate face? daca doresc sa fac aceasta expertiza pe cheltuiala mea nu se poate?
Puteti sa faceti o expertiza tehnica extrajudiciara, deci nedispusa de catre instanta de judecata/ procuror (de preferat de catre un expert tehnic judiciar), pe care sa o platiti dvs., dar daca in final se ajunge in instanta de judecata, riscati ca expertiza facuta de dvs. sa nu fie avuta in vedere de catre instanta de judecata, fiind contestata de catre partea adversa, ca nefiind o expertiza tehnica judicara.
am inteles, unde as putea facea aceasta expertiza si daca aveti idee cam cat ar costa?

Multumesc anticipat.
Expertizele grafologice se fac de catre Institutul national de criminalistica (INC) prin sectiuni teritoriale sau la sediul central.
Gasiti adresa pe internet - cautati INC.
Adrese de experti gasiti tot pe internet - cautati expert grafologic. Este bine sa va informati daca este si expert judiciar.
Costul expertizei este stabilit pe baza de contract de prestari servicii incheiat de dvs. cu prestatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot face o expertiza grafologica a semnaturii mele si cât costa ? metulica metulica unde pot face o expertiza grafologica a semnaturii mele si cit costa ? (vezi toată discuția)
Expertiza grafica /grafologica extrajudiciara ? oanaportar oanaportar Un coleg a spus ca nu-i apartine o semnatura care apare pe un act al unitatii. 1. - Pentru a dovedi acest lucru, acesta, ca si persoana fizica, poate ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza grafologica/grafica pentru un testament, proceduri suplimentare verificare semnatura CristianGab CristianGab Buna ziua, Am un frate care sa stins din viata anul trecut .. Sotia lui cu un an inainte, nu au avut copii si mereu a zis ca el lasa tot ce are la toata ... (vezi toată discuția)