avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire factura gaz eronata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire factura gaz eronata

Buna ziua.

Fac parte dintr-o asociatie de 12 locatari (sunt si cenzor) avem o centrala de bloc care produce caldura si apa calda, in apartamente avem contoare de apa rece si contoare de apa calda, si am urmatoarea problema. Domnul presedinte intocmeste listele de plata in mod eronat, respectiv factura de gaz o imparte in mod egal pe apartamente fara sa tina cont ca o parte din gaz s-a consumat pentru producerea apei calde. Urmare a unei sesizari facute la primarie domnul presedinte a fost informat de modul corect de calcul care este prevazut in lege dar nu vrea sa il aplice invocand fel si fel de motive (ex. ca nu stie exact cat gaz se consuma..s.a.). Intrebarea este cum il pot obliga sa intre in legalitate? Adunarea generala poate stabili ca repartizarea sa se faca in mod egal, contrar legii ?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
mariancel, utilizator
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 18:20, 20 Aprilie 2015
Cunosc o speta asemanatoare: prin hotarare a adunarii generale, 70% din gaze merg pentru caldura si 30% merg pentru apa calda.

Caldura se repartizeaza dupa suprafata.
Apa calda se repartizeaza mixt: contoare si pausal.
Ordinul 343 / 2010 al
Dispoziţii finale şi tranzitorii

Art. 35. -In cazul în care prepararea agentului termic şi a apei calde se realizează local cu centrale termice de scară sau de imobil, cantitatea de combustibil utilizată pentru diversele activităţi se stabileşte conform Hotărârii nr. 20/1984 a Ministerului Petrolului pentru aprobarea Normelor privind elementele şi criteriile de defalcare a cheltuielilor aferente consumurilor de gaze naturale măsurate prin contor comun, publicată în Buletinul Oficial din 17 iulie 1984.
Art. 36. - In condominiile în care există centrale termice montate la nivel de scară sau de bloc şi există un singur aparat de măsură cu care se determină cantitatea de combustibil pentru încălzire, prepararea hranei şi prepararea apei calde, cantitatea de combustibil utilizată pentru încălzire se consideră, în perioada furnizării agentului termic pentru încălzire, în cotă de 80% din cantitatea de combustibil, determinată prin scăderea din consumul total a cantităţii utilizate pentru prepararea hranei.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
terentetalharu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)
Repartizare cost pentru preparea apei calde menajere Arabella Pap Arabella Pap Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un mod de calcul pentru repartizarea legala a costului de pe factura pentru combustibilul folosit pentru a incalzi apa? ... (vezi toată discuția)
Formula calcul danacaterina danacaterina buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este formula de calcul pentru caldura la un bloc cu centrala pe scara. Ce procent din valoarea facturii de gaz aste ... (vezi toată discuția)