avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit PFI impozit pe profit neplatit , ce se intampla ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

PFI impozit pe profit neplatit , ce se intampla ?

am infiintat un PFI PT A fi platit de ING asigurari cand a fost campania cu pensiile obligatorii..Am strans ceva banuti (10 000 ron) dar am neglijat sa platesc impozitul la stat 10% deoarece 6% au fost retinuti de ING, vreau sastiu ce se intampla daca nu-i platesc au trecut 2 ani de atunci ...
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 16:20, 29 Iunie 2009
nu se intampla nimic...;) daca nu ati fost notificat sa platiti este probabil din cauza ca nu ati declarat venitul respectiv, drept urmare nu se stie ca aveti acest venit.Cand il declarati se va sti si va trebui platit cu penalitatile aferente.
nu exista posibilitatea sa se prescrie dupa 3-5 ani sau alta varianta ?:((
Nu se prescrie.In mod sigur, va vor cauta pana la urma.Nu rateaza fiscul ocazia de a incasa impozitele cu tot cu penalitati.Si ipozitul pe care il datorati nu este 10% ci 6%.Fiscul stie sigur ce venituri ati obtinut, chiar daca nu l-ati declarat.Mi-e greu sa cred ca respectiva companie nu a depus declaratiile cu impozitele retinute la sursa, dar totusi e posibil.
In afara de cei 6% mai aveti si obligatia platii contributiei la casa de sanatate.Si astia se trezesc mai greu dar se trezesc pana la urma.Grabiti-va deci si reglementati problema fiindca e o vorba care spune ca de moarte si de fisc nu scapa nimeni:D
Este adevarat , de fisc nu veti scapa si decat sa platiti cu penalitai peste 2-3 ani poate chiar si mai tarziu tot o sa va descopere si daca nu veti plati nici atunci exista riscul sa va actioneze in judecata.
daca am reusit sa strang ceva facturi / bonuri de benzina etc din perioada respectiva ele vor fi luate in seama la calculul impozitului avand in vedere ca au trecut 2 ani si eu le depun abia acum ?

Alte discuții în legătură

Declaratie de venit anoemidalma anoemidalma V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu opinii in legatura cu declaratia de venit la finante. Din martie 2009 colaborez cu o firma de vanzari ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)
Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)