Am o firma nou infintata si am ajuns si la problema de genul clientilor care nu mai raspiund la telefon.
Am facturi emise semnate si de beneficiari care nu sunt platite.
Pana acum am renuntat la la aceste facturi si le-am anulat .
Sunt decis ca dupa stornarea lor sa ma adresez jjustititiei sa le recuperez.
Intrebarea mea este ce sanse am ca aceste plati pe facturi sa fie efectuate chiar daca castig in justitie?Am auzit de asemenea cazuri cand desi firmele trebuie sa plateasca aceste facturi continua sa nu le plateasca chiar dupa terminarea procesului.Este posibil?
Poate clientii Dvs invoca lipsa de lichiditati . Ati putea sugera sa faceti compensari : dvs aveti de incasat de la X , X are de la Y , Y sa va plateasca pe Dvs in contul datoriei catre X.
Ar mai fi varianta : sa obtineti la momentul incheierii contractului un bilet la ordin , pe care sa-l tineti ca pe o garantie si sa-l utilizati daca nu se plateste la scadenta .
Imi e greu sa va spun cum e cu bunul simt : multi invoca criza si nu -achita datoriile . E un motiv... uneori . Dar nu intotdeauna ... vreau sa cred ca mai exista bun simt , ca altfel...
Clientii mei nu mai invoca nimic ci pur si simplu "dispar".
Iar singura modalitate de ai face sa raspunda a mai ramas instanta.
Insa instanta ma poate ajuta sa imi recuperez banii sau nu?O sa spunem ca da,ca exista legi bla bla ,dar de fapt intreb care este realitatea.
Am eu sanse ca pentru timpul meu sa obtin banii sau nu?Vreau un raspuns REALIST ca sa nu consum alta energie si timp si in final sa aflu ca am in mana o decizie a instantei si exista o smecherie si firmele nu platesc nici macar atunci.
M-a amuzat discutia si nu ma pot abtine sa va raspund.
O data emisa factura, aceasta atesta prestarea serviciului.
Daca practic se poate anula sau storna acea factura, prestarea serviciului nu poate fi returnata.
Daca anulati sau stornati factura, situatia in scripte arata ca si cum nu ar fi existat niciodata o relatie comerciala cu beneficiarul, deci nu aveti nici o sansa sa solicitati in instanta plata (executarea obligatiei corelative de plata).
Daca factura ramane "suspendata" si neplatita, va puteti adresa instantei in termenul de prescriptie.
Din punct de vedere realist, se poate obtine in instanta obligarea beneficiarului la plata facturii dar in mod practic banii ii veti primi daca este solvabil. Daca persoana juridica debitoare nu are active (pe care sa le puteti executa), hotararea judecatoreasca inaintata unui executor judecatoresc nu va garanteaza si obtinerea banilor.
Da, aveti castig de cauza in instanta, dar daca si executarea debitorului se prescrie (in 3 ani).
Asa ca, puteti castiga in instanta si sa nu va recuperati banii, din pacate.
#-o
Termen de plata
breman
Daca vreau sa lucrez cu firme la care sa le dau un termen de plata de 7 zile (adica sa le dau azi marfa si sa mi-o plateasca dupa 7 zile) cum trebuie ... (vezi toată discuția)