Am o firma nou infintata si am ajuns si la problema de genul clientilor care nu mai raspiund la telefon.
Am facturi emise semnate si de beneficiari care nu sunt platite.
Pana acum am renuntat la la aceste facturi si le-am anulat .
Sunt decis ca dupa stornarea lor sa ma adresez jjustititiei sa le recuperez.
Intrebarea mea este ce sanse am ca aceste plati pe facturi sa fie efectuate chiar daca castig in justitie?Am auzit de asemenea cazuri cand desi firmele trebuie sa plateasca aceste facturi continua sa nu le plateasca chiar dupa terminarea procesului.Este posibil?
:)
O tara de inteligenti se pare.Este interesant cum raspundeti la niste intrebari extrem de simple.
Dupa cum vad nu aveti o solutie.La ce mai este buna justitia?Pierdere de timp.Totul este sa te afli in tabara castigatorilor nu?
evident! nu intereseaza instanta valoarea /catimea capitalului social. prin contract debitoara s-a angajat sa-s achite anumite obligatii de plata. ajungandu-s ein situatia in care aceasta nu s-a achitat obligatia de plata, creditoaeapoate recurge cu usurinta la ajutorul instantei de judecatain vederea recuperrii crantei, daca pe cale amiabila nu se mai poate ajunge la un "compromis" cu debitoarea.
atata timp cat debitoarea nu se afla in stare de insolventa aveti toate sansele sa va recuperati creanta.
daca veti proceda la stornarea facturilor, practiv stingeti obligatia de plata. va sfatuiesc sa mergeti cu facturile in instanta, eventual sa apelati la un avocat care va sti sa va indrume pe calea procedurala pe care trebuie sa o urmati in speta dvs.
incercti sa nu mnai faceti actiuni ( gen stornare pt. ca nu au achitat) fara sa consultati avocatul dvs., intrucat este posibil sa agravati situatia cazului dvs., ceea ce vava i in defavoare.
Va multumesc D-na avocat si o sa actionez in consecinta.
Am stornat factura de 300 de ron pt care nu cred ca are rost sa merg in instanta(o sa fiu privit ciudat de catre instanta ca le omor timpul ptr 3 milioane desi chiar si acest lucru este destul de corect dar deh traim in romania).
Pentru facturi cumulate de peste 1000 ron o sa merg in instanta cu speranta sa se rezolve ceva.
bazeaza-te pe justitie...astia au omorat orice logica, lege, dreptate sau constiinta
nu ma credeti?...mergeti in orice sala de instanta...e un spectacol gratis si puteti trage concluzii
Termen de plata
breman
Daca vreau sa lucrez cu firme la care sa le dau un termen de plata de 7 zile (adica sa le dau azi marfa si sa mi-o plateasca dupa 7 zile) cum trebuie ... (vezi toată discuția)