avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intrebare legata de loteria fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intrebare legata de loteria fiscala

Buna ziua !

Am un bon fiscal din data de 07.02.2015 cu valoarea de fix 6 lei.In mod normal ar fi castigator, dar am o serie de intrebari si sper ca ma va putea lamuri cineva.Bonul fiscal este primit de la o casa de pariuri, unde am jucat doua bilete cu pronosticuri sportive, in valoare de 3 lei.Pe bonul meu fiscal apare Pariu Sportiv 6 lei, total 6 lei.Este vreo problema ? Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:06, 14 Aprilie 2015
Câștigător ar fi unul din biletele de pariuri, bonul fiscal atestă decât faptul că Agenția de pariuri a încasat suma de 6 lei de la Dvs.. Care este întrebarea mai exact?
Am un bon fiscal, care este din 7.02.2015 cu valoarea de 6 lei pe care l-am primit in urma achitarii a doua bilete de pariuri.Pe bonul fiscal apare " Pariu Sportiv 6 lei ".Acest bon fiscal este castigator in urma extragerii de astazi ? Nu era obligatoriu sa apara pe bonul fiscal Pariu Sportiv 3 Lei, de doua ori ? Ca si cum as cumpara de la alimentara mai multe produse, iar in loc sa apara fiecare produs pe bon, ar aparea doar Alimente si suma totala. Imi cer scuze daca nu ma intelegeti, sunt nou aici.
Nu sunt restrictii referitoare la produsele cumparate pentru care ati primit bonul fiscal. Deci, este castigator.
In cazul pariurilor sportive trebuie si ca pariul sa fie castigator.:)
Participa orice bon care indeplineste conditile de mai jos:

OG 10/2015:

(1) Un bon fiscal este considerat câştigător dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
b) sunt lizibile toate informaţiile obligatorii, aşa cum sunt prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) are valoarea totală exprimată în monedă naţională, egală cu valoarea extrasă conform art. 2 alin. (1) lit. a);
d) a fost emis în ziua extrasă conform art. 2 alin. (1) lit. b);
e) nu are menţionat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loteria bonurilor fiscale alex19580704 alex19580704 Bonurile fiscale de la casa pariurilor participa la loterie. (vezi toată discuția)
Bon fiscal mai mare de 100 ron platit cu card adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Bonurile Fiscale platite cu cardul sunt deductibile si daca au valoare mai mare de 100 lei? Va ... (vezi toată discuția)
Obligatie cf pe bon daca nu sunt platitor tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Am un SRL neinregistrat ca platitor de TVA si doresc sa stiu daca sunt obligat sa inregistrez in contabilitate doar BF care au CF mentionat (ex. ... (vezi toată discuția)