avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Laptop confiscat de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Laptop confiscat de politie

Am avut parte de o perchezitie domiciliara, fiind banuit de o infractiune pe care nu am comis-o. Nu exista nici o proba impotriva mea, insa mi-au luat laptopul. Dupa cat timp ma vor chema la perchezitia informatica? daca am parola pe el va trebui sa ceara un mandat de la judecator pt. a-l sparge? ma pot opune?
Cel mai recent răspuns: zaruri , utilizator 14:28, 25 Aprilie 2015
Ideea este ca are dreptul de a afla rapid de ce I s-a luat laptop ul.
logic ar fi sa aiba probe dar nu mereu e corect legal intrucat pot exista si erori...
Matale ai facut dreptu' cum scriu eu cu stanga ! teoria e ca cel ce invinuieste este dator sa faca si proba. ; ca mai apoi, cu argumente, sa demonstrezi nevinovatia. si asta se face in fata instantei. induci omu' in eroare .
Nu numai ca am facut dreptul dar dau clasa pana si la adversari indiferent care ar fi ei.
Ceea ce zic eu se bazeaza pe ceva de o certitudine aproape absoluta raportat la Romania.

Din moment ce i-a luat un bun are o problema mare oricum indiferent ca este sau nu vinovat.
Cel mai mult costa avocatul atunci cand omul este nevinovat si nu atunci cand este vinovat deoarece este mult mai mult de lucru atunci.Daca este vinovat avocatul nu are prea mult de facut...
Ar fi bine sa bagati la cap chestia asta ca este gratis...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
zatara76 a scris:

.....pai daca nu ati comis nici o infractiune, nu vad de ce va- ti opune unei vizualizari a fisierelor din laptop...nu vreti sa iesiti din situatia in care sunteti cat mai repede posibil?

M-as opune prin simplul fapt ca mi se incalca niste libertati in mod nejustificat si mi se impiedica activitatea (prin retinerea laptopului).

ynocentta a scris:

Nu exista termen legal stabilit pentru cercetarea cauzelor
Este in interesul dvs sa oferiti toate datele care demonstreaza nevinovatia dvs
Eventuala necomunicare de date solicitate de procuror majoreaza suspiciunile la adresa dvs

Adica suntem considerati vinovati din oficiu pana demonstram contrariul ?
De cand asta ?

Va sfatuiesc sa va duceti insotit de un avocat, si sa solicitati care este stadiul cercetarilor in dosar.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
BX, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Se poate accesa date personale? stefanaa stefanaa poate militia sa imi intre in pc si sa vada ce fac?m-au amenintat ca vor face asa ceva.ei banuiesc ca eu am afurat un laptop.eu stiu ca arfi ilegal,si ca au ... (vezi toată discuția)
Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)