avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Camere supraveghere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Camere supraveghere

Buna ziua . As dori sa stiu daca imi ptem da angajatorul in judecata pentru ca a montat camere de supraveghere in birou fara acordul nostru .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 14 Aprilie 2015
Angajatii pot fi supravegheati video, insa nu si in birourile in care isi desfasoara activitatea la locul de munca, se arata intr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial. De asemenea, conform documentului, camerele video se monteaza doar in locuri vizibile, fiind interzisa amplasarea acestora in locuri ascunse.

Potrivit Deciziei nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, angajatorii pot dispune supravegherea video a angajatilor, insa doar pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate. In situatia in care aceste prevederi nu se pot aplica, atunci supravegherea se va efectua doar pe baza consimtamantului expres si liber exprimat al angajatilor, dupa ce acestia au fost informati in prealabil.

In schimb, este interzisa amplasarea camerelor video in birourile angajatilor de la locul de munca, cu exceptia situatiilor prevazute expres de lege sau a avizului Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
www.avocatnet.ro/content/art...

In speta, puteti sesiza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supravegherea video la locul de munca ayslefm79 ayslefm79 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Fratele meu lucreaza la o firma de transpor persoane,privata.Patronul vrea sa le monteze sisteme de supraveghere ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal - supraveghere video la locul de munca maria_2012 maria_2012 Buna seara. Avem la birou camere de supraveghere. Sediul companiei noastre este in alt oras. Monitoarele din birourile sefilor sunt pornite non stop si toti ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate supraveghea video angajatii? simina_28 simina_28 Buna. Este legal ca un angajator sa monteze camerevideo in hala de productie pentru a supraveghea angajatii? Multumesc. (vezi toată discuția)