avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti Sunt trista...
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

Sunt trista...

Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca vreau sa ma las de domeniul asta juridic. Sunt trista ca tot ceea ce conteaza in ziua de azi sunt pilele. Sunt trista ca daca nu ai bani, nu se uita nimeni la tine. Sunt trista ca nu se mai pune accent pe adevarata valoare a omului. Sunt trista...
Poate se gaseste cineva dintre voi, utilizatorii acestui forum, sa ma mai incurajeze si pe mine, ca sunt cu moralul la pamant! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dacia veche , utilizator 09:32, 30 Noiembrie 2009
Coici a scris:

Multumesc pentru incurajare, dar la ce ma mai pot gandi daca mi s-a spus azi ca as avea 1000 RON ca avocat stagiar? Oare merita sa ma mai gandesc la cariera in avocatura? Cine stie ce vremuri vin? Sunt mii de avocati in Bucuresti. Nu am nici bani sa imi deschid cabinet. D-asta sunt asa dezamagita. De mica visez la o cariera. Mi-as fi dorit notar, dar asta chiar este un vis spulberat (unii stiu de ce). Ce as mai putea sa fac?




Atunci cand ne alegem facultatea, jobul... trebuie sa primeze pasiunea pentru acel domeniu. E un punct foarte gresit de a porni in cariera fiind animati de dorinta de a avea castiguri fabuloase. Intotdeauna munca + pasiunea cu care efectuam ceva vor avea ca rezultat avantajele materiale, desigur nu instantaneu !

Inca ceva de mentionat : cunosc suficient de multe persoane fara relatii/pile/bani & stuff , care lucreaza acum la case foarte amri de avocatura.
Off...de ce s-a inteles gresit? Vreau sa intelegeti ca nu pot trai cu 1000 RON. Mai am si alte studii de platit, trebuie sa si mananc, sa imi iau cele necesare unei femei. Chirie cu ce mai platesc? Parintii nu ma mai pot ajuta pentru ca au multe datorii. Nu vreau sa ajung sa mor de foame in casa cu facultate de drept terminata.
Dvs. ati putea trai cu 1000 RON pe luna? Va rog sa imi dati idei de ce as putea sa mai fac in domeniul asta juridic si sa am un salariu decent. Experienta am (cat de cat, zic eu) in Registrul Comertului si tot ceea ce tine de consultanta (infiintare SC, AGA, cesiuni etc.). In instanta nu am mers pana acum deloc pentru ca nici nu mi s-a permis (sau macar sa audiez un proces). Lucrez de 2 ani si jumatate si, in comparatie cu colegii mei ce tocmai termina acum cu mine, am multe cunostinte legate de practica peste ei.
Nu vreau case, nu vreau masini...nu vreau nimic. Vreau doar un salariu decent si sa invat pentru a castiga mai mult pe viitor, cand o sa am si pozitia sociala de asa natura.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
Coici, utilizator
Coici,
Ce dezamagire... Mesajul initial mi-a mers la inima, dar mai apoi... Ziceti ca toti vor numai bani – si dv! Deci nu fitzi trista!
Aveti un loc de munca, veti avea o diploma care va poate deschide anumite usi – daca stiti sa folositi cheia (pe care o aveti, dar inca nu stiti pe unde e). Ati pornit cu dorinta de a avea salariu mare din prima! Sunt absolventi ai facultatilor de drept care au promovat examenul de barou dar nu au gasit avocatii care sa ii indrume in profesie – si lucreaza fiecare ce au gasit, dar nu renunta la a cauta drumul pe care l-au ales cand s-au inscris la facultatea de drept – pt ca sunt pasionati de ceea ce urmeaza sa faca. Sunt multi care au fost acceptati ca stagiari si... vin cu bani de acasa, doar pt a a-si putea da definitivatul. Sunt multi care au terminat facultatea de drept, sunt bine pregatiti si ajuta – voluntar = gratis – oameni care au nevoie de consiliere juridica, de indrumare juridica si nu au bani pt a plati un avocat. Acesti oameni au podul plin de multumiri dar nu au bani in buzunar – dar sunt fericiti ca au ajutat semeni care traiesc cu salariul minim pe economie (netul e putin mai mult de 500 lei). Si aici aveti raspunsul: da, se poate trai cu 1000 de lei lunar.

Traiesc cu mai putin de 1000 de lei oameni care au diplome de studii superioare si care au terminat perioada de somaj la o varsta cand nu prea ii mai angajeaza cineva si nici varsta pentru pensionare nu o au – dar au copii la liceu... Acesti oameni nu considera ca diploma de absolvire a unei facultati e o piedica in a fi bucatar, de exemplu. Ei sunt mai tristi decat dv!

Va citez (sublinierea imi apartine): ”Nu vreau case, nu vreau masini...nu vreau nimic. Vreau doar un salariu decent si sa invat pentru a castiga mai mult pe viitor, cand o sa am si pozitia sociala de asa natura.”
Realizati singura enorma contradictie...

Ar trebui sa va bucurati ca aveti unde sa faceti stagiatura dar dv sunteti nemultumita? O dovada in plus ca nu reusiti sa apreciati ceea ce aveti!
Da, poate e adevarat si asta, nu contest. Dar repet: INCA STAU CU AI MEI! Cum m-as putea descurca singura cu 1000 RON? Unde as sta? In casa cui?
E drept ca o coafeza sa castige mai mult decat un absolvent de Drept? Pai cine a invatat cu adevarat Dreptul, intelege ceea ce vreau eu sa spun. Asta e revolta mea.
Oricum, de ales nu am, asa ca voi ramane stagiar la societatea civila de avocati unde lucrez in prezent. Sper sa fie alegerea corecta!
Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Unele chiar m-au facut sa reflectez si sper sa iau cea mai buna decizie pentru viitorul meu!
Poate ar trebui sa te gandesti ca batalia abia acum incepe ...

Alte discuții în legătură

Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi doresc ca in viitor sa devin avocat si am niste intrebari pe care vreau sa le adresez persoanelor ce lucreaza deja in domeniu si au experienta... Brati47 Brati47 Deocamdata sunt doar un elev de liceu, in clasa a 10-a si in viitor ma gandeam sa dau la Drept sau la Limbi Straine. Vreau foarte mult sa dau la Drept si la ... (vezi toată discuția)
Sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la drept stef23 stef23 probabil multi dintre dumneavoastra ati absolvit de ani buni facultatea care ma face sa visez noaptea numai legi si sa ma trezesc dimineata intrebandu-ma de ... (vezi toată discuția)