avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen auto picat (sala)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen auto picat (sala)

Va salut domnilor/doamnelor.
Pe data de ... in judetul Mehedinti,un prieten sustinea examenul auto,proba teoretica.La intrarea in incapere,politistul i-a zis,ca si celorlalti,sa opreasca telefoanele.El a decis sa il treaca in modul silentios.La sfarsitul probei care s-a terminat cu bine,adica ADMIS,politistul l-a luat deoparte si l a intrebat daca si-a inchis telefonul,el i-a raspuns ca l-a trecut in modul silentios(fara vibratii).Mentinonez ca pe durata examenului,telefonul lui nu a sunat,nu avea cum sa fie depistat de ei sau sa zic ca l-au auzit vibrand si ca asta sa fie motivul pentru care l-a respins la proba teoretica.Desi a promovat examenul cu 25 puncte,l-au respins pe motiv de nerespectare a regulilor impuse de ei.
Ce s-a intamplat acolo,ma poate lamuri cineva?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
bbyRo, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 19:37, 19 Aprilie 2015
bbyRo a scris:



Ce s-a intamplat acolo,ma poate lamuri cineva?

Chiar dvs ati precizat succesiunea de evenimente ,inclusiv
i-a raspuns ca l-a trecut in modul silentios(fara vibratii).


care constituie incalcarea conditiilor impuse pentru sustinerea examenului auto
Ord. MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, modificat si completata de Ord. MAI nr. 82/2013

Art. 10. -
(3) Candidatul este declarat respins daca nu raspunde corect in timpul si la numarul minim de intrebari prevazute la alin. (2), precum si in caz de frauda sau de nerespectare a interdictiilor si obligatiilor prevazute la art. 11 alin. (6) si (7).

Art. 11. -
(6) Cu ocazia sustinerii probei teoretice candidatilor le este interzis:
a) sa foloseasca o alta limba decat cea mentionata in cererea-tip prevazuta la art. 6 alin. (2) lit. a);
b) sa intre cu/sa foloseasca in sala de examinare inscrisuri ajutatoare, echipamente tehnice de comunicare sau inregistrare audio/video sau cu orice fel de obiecte, cu exceptia celor prevazute la alin. (7);
c) sa poarte discutii cu alti candidati;
d) sa se prezinte la examen sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor sau substantelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora;
e) sa se manifeste zgomotos sau intr-un alt mod care poate perturba examinarea celorlalti candidati.

(11) Obligatiile lucratorului din sala de examinare sunt urmatoarele:
j) sa intrerupa examinarea candidatilor care nu respecta interdictiile prevazute la alin. (6) si sa ii scoata din sala de examinare;

Dupa cum se poate observa au fost incalcate niste prevederi de ambele parti ,candidat si examinator. Primul nu trebuia sa intre cu telefonul iar al doilea trebuia sa il scoata din sala de examinare.

Prin "echipament tehnic de comunicare" este clar ca se intelege in primul rand telefonul. dar poate sa isi sustina punctul de vedere cu motivul ca nu a fost scos din sala de examinare din cauza telefonului.

Sa intre in audienta la comandant si/sau sa depuna o contestatie si sa solicite temeiul legal in baza caruia a fost respins, sa o faca si in atentia MAI-IGP.

Cel mai probabil nu au o procedura clara cu privire la accesul in sala de examinare prin care sa interzica accesul telefoanelor asa cum prevedere ordinul MAI art. 11 alin. 6 lit d) si atunci se rezuma la a-i atentiona pe candidati sa inchida telefoanele pentru a nu fi deranjat examenul.
bbyRo a scris:

La intrarea in incapere,politistul i-a zis,ca si celorlalti,sa opreasca telefoanele.El a decis sa il treaca in modul silentios.

Ce s-a intamplat acolo,ma poate lamuri cineva?


Ce să se întâmple? Ce e de lămurit?
Trebuia să-l oprească, așa cum i s-a spus. E chiar așa de greu de înțeles că a închide un telefon nu e același lucru cu a-l trece în modul silențios? :)

Ceea ce e cu adevărat foarte greu de înțeles, e de ce e așa de greu pentru unii să renunțe la telefon, sau măcar să-l închidă atunci când se află în anumite locuri, de exemplu la un examen.
Chiar daca era in modul silentios, de pe acel telefon se putea accesa internetul. Nu cred ca degeaba a intrebat poliistul. In sala sunt camere si probabil a observat el ceva.
Radu70 a scris:

Chiar daca era in modul silentios, de pe acel telefon se putea accesa internetul. Nu cred ca degeaba a intrebat poliistul. In sala sunt camere si probabil a observat el ceva.


Ce atatea discutii daca este sau nu pe silentios, aircraft mode, conexiune internet, etc. Dar o agenda electronica, CASIO, cu 32K de memorie, de acum 20 de ani, cu legea circulatiei pe ea, ce are? De aia scrie clar, in lege, ca se interzice:

b) sa intre cu/sa foloseasca in sala de examinare inscrisuri ajutatoare...

Nici nu trebuie sa ajung pana la "echipamente tehnice de comunicare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie auto lucian paduraru lucian paduraru Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am picat la oras este obligatoriu sa mai dau o data sala si daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ unde este stipulat ... (vezi toată discuția)
Circulatie - examen scoala de soferi jitcadiana jitcadiana Buna ziua,am si eu o intrebare ca nu mai inteleg nimica...pana la urma daca iau sala la scoala de soferi si pic la traseu, trebuie sa mai dau iar sala?sau doar ... (vezi toată discuția)
Modificari cod rutier imene imene Buna ziua, Din cate am inteles din 8 aug. 2013, odata cu intrarea in vigoare a noilor modificari pentru codul rutier, rezultatul probei teoretice auto (sala) ... (vezi toată discuția)