avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Deranjarea frecventa a orelor de curs de director
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Deranjarea frecventa a orelor de curs de director

Buna ziua , ce pot face atunci cand un director imi deranjeaza frecvent orele de curs - adica : intre in clasa cand are chef fara sa ceara voie si fara motiv intemeiat>in legea 1 din 2011 art 272 scrie : "Art. 272
(1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate in timpul desfasurarii activitatii didactice de nicio autoritate scolara sau publica.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), nu se considera perturbare a cadrelor didactice in timpul desfasurarii activitatii didactice interventia autoritatilor scolare si/sau publice in situatiile in care sanatatea fizica sau psihica a elevilor ori a personalului este pusa in pericol in orice mod, conform constatarii personalului de conducere, respectiv in timpul exercitiilor de alarmare pentru situatii de urgenta.
(3) Inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce.
(4) Multiplicarea, sub orice forma, a inregistrarilor activitatii didactice de catre elevi sau de catre alte persoane este permisa numai cu acordul cadrului didactic respectiv.
(5) Inregistrarea prin orice procedee a activitatilor desfasurate in spatiile scolare este permisa numai cu acordul personalului de conducere, cu exceptia celor de la alin. (3). "
Va rog mult ajutati-ma sa rezolv legal problema pt ca pe cale amiabila nu se poate.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:42, 23 Aprilie 2015
Daca nu se rezolva pe cale amiabila sesizati Inspectoratul scolar judetean.
Multumesc.Trebuie sa mentionez insa un lucru , acest director este pus politic de catre PSD la fel si cei din ISJ.
Sesizati si Ministerul Educatiei in acelasi timp.
Nu are importanta, poate se gaseste cineva sa ii "bata" obrazul!
Sunt obligati sa faca cercetari si sa trimita un raspuns in termenul legal de 30 de zile.
Daca nu suntei multumita de raspuns si/sau masurile luate puteti sesiza MECS.
Si cei de pe acolo tot politic sunt pusi dar poate ii duc capul mai mult (daca)!;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perturbarea inopinata a orei de curs de catre directorul scolii ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As dori sa stiu (am cautat in Legea invatamantului reactualizata, Statutul personalului didactic si Regulamentul d efunctionare in invatamantul ... (vezi toată discuția)
Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)