avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura fiscala din 2006
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura fiscala din 2006

Buna ziua

Am primit o factura fiscala din iulie 2006 pentru a fi inregistrata in contabilitate. Administratorul spune ca a uitat sa o dea pana acum. Cum pot inregistra factura si cum arata procesul verbal de predare-primire ca sa nu raspund eu pentru inregistrarea contabila, ci cel care a uitat sa predea factura in contabilitate. Mentionez ca factura este pentru achizitia unui teren de 4000 lei, firma este neplatitoare de TVA.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 23:38, 28 Iunie 2009
nu mai stiu cit era plafonul in 2006, stiu ca afost 2000 apoi 3000... in fine , dar de unde a cumparat , de la PF?
pai daca apare chitanta e de la persoana juridica, nu de la fizica... intrebam altceva, oricum
:rtfm: scuze ... n-am fost atenta , ati mai spus si mai sus ca sint doua firme, si e si factura ...

stiu si eu : un proces verbal de predare - primire , incheiat azi... cu ocazia predarii de catre.. a documentului seria ... nr ... din data .... etc . Motivul pentru care s-a predat azi:
Eventualele sanctiuni fiscale si de alta natura cad in sarcina ...
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
alta surpriza... societatea emitenta este dizolvata in anul 2006 prin sedinta publica de catre registrul comertului... deci nu pot face operatia, nu?
Iar cei de la impozite locale imi zic sa maresc valoarea constructiei cu cei 4000 lei... cum fac?
AlbuSonia a scris:

alta surpriza... societatea emitenta este dizolvata in anul 2006 prin sedinta publica de catre registrul comertului... deci nu pot face operatia, nu?
Iar cei de la impozite locale imi zic sa maresc valoarea constructiei cu cei 4000 lei... cum fac?

Procesul verbal il veti incheia intre Dmv si administratorul care "a uitat sa va dea factura"
Ati spus ca nu aveti in contabilitate acel imobil.In cazul acesta , pe baza facturii , inregistrati imobilul.cand o sa mergeti sa-l declarati la Directia de impozite si taxe locale o sa primiti o amenda de depasire a termenului de declarare.

Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti prin:Iar cei de la impozite locale imi zic sa maresc valoarea constructiei cu cei 4000 lei?.. exista deja o valoare a imobilului?....

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie nonprofit adinageorgeta adinageorgeta Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in tinerea contabilitatii unei asociatii non profit, fara activitate economica,fara tva. Asociatia are drept scop ... (vezi toată discuția)
Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)
Functionari publici: agent fiscal si casier - ce responsabilitati au? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare: - la o primarie de comuna, in cazul in care exista 2 functionari publici, unul angajat ca agent fiscal la ... (vezi toată discuția)