avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Oare sa plec de la parintii mei???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Oare sa plec de la parintii mei???

Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat.
Ma numesc Ungureanu Marcela, am 17 ani...am probleme destul de grave cu parintii mei (sau cel putin asa mi se par mie la varsta mea). De 1 an de zile am un iubit, este primul meu iubit. Mama niciodata nu l-a vrut. M-a dat si afara din casa de multe ori. Totul a inceput saptamana trecuta cand sora mea a inceput sa ii bage numai prostii mamei in cap. Eu m-am saturat: de duminica nu ma mai lasa sa ies din casa, de mancare nu imi da a dat si in mie destul de grav i mama si sora plus ca ma cearta toata ziua. Mama a spus niste vorbe foarte urate si despre el si despre mine..de genu ca mai bine ma vede moarta decat cu el, ca ii e scarba de noi..vorbe fara rost. Pr meu in schimb mereu a respectat-o. Eu sunt destul de hotarata sa ma mut cu el.parintii llui ma iubesc mai mult decat ai mei si sunt de acord sa ma mut la ei.
Dumneavoastra ce spuneti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: allyynnutza , utilizator 09:00, 30 Iunie 2009
Multumesc ptr sfaturi..dar totusi daca ar fi sa plec ..mi s-ar putea intampla ceva (ma refer cu politie sau altele)
Esti inca minora si nu numai ca ai putea sa ai si tu necazuri dar ai crea necazuri si parintilor tai si iubitului tau si parintilor iubitului tau pentru ca ei sunt cei care te incurajeaza sa mergi sa locuiesti cu ei. Nu cred ca mama ta iti vrea raul, poate vrea sa ai un viitor pe care ea nu l-a avut insa problema ei e ca nu stie cum sa-ti arate acest lucru si e prea severa in comportament. Nu e bine sa te indepartezi de parintii tai pentru ca de ei vei avea nevoie mereu insa cu iubitul nu se stie cum va fi treaba. La inceput e frumos, mai ales ca e prima dragoste, dar viitorul nu poate fi prevazut asa ca ar trebui sa te gandesti ca esti abia la inceput si cu siguranta vei cunoaste si alti baieti si nu se stie care va fi dragostea ta adevarata. Parintii sunt parinti pana la moarte, sunt cei care au avut grija de tine si sunt cei care au suferit si sufera pentru tine, nu le intoarce spatele pentru ca vei suferi si tu mai tarziu!
Dreptul de a pleca de la parinti exista.
Chiar si la acesta varsta exista dreptul la viata privata.
Ca este sau nu oportun a proceda asa este cu totul altceva.
hmmm....o solutie legala ar fi sa te casatoresti cu el, daca el are 18 ani impliniti, pt ca astfel vei dobandi capacitate de exercitiu deplina si vei iesi de sub ocrotirea parinteasca..insa, cred ca asta deja este o solutie extrema pe care nu te sfatuiesc sa o aplici in cazul tau..raman la ideea ca cel mai bine ar fi sa discuti mai intai cu mama ta si sa incercati sa lamuriti lucrurile...poate situatia nu este chiar atat de grava cum pare la prima vedere..mult succes!
Chestia cu casatoria imi pare cam grabnica.
Daca nu se vor intelege ce vor face?
Vorba aceea nu se inteleg majorii intre ei...

Alte discuții în legătură

Casatorie la 16 ani-consecinte croitoruroxana croitoruroxana buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)
Sunt minor(a), dar vreau sa ma mut din casa parintilor mei. Mara-Anne Mara-Anne Buna seara! Am varsta de 17 ani si ca aproape orice adolescent sunt intr-o continua conversatie contradictorie cu unul dintre parinti. Am ajuns la insomnii si ... (vezi toată discuția)