avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... doi asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

doi asociati

in firma suntem doi asociati,banuiesc ca celalalt face lucruri necurate (pe scurt) poate vinde societatea fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 08:09, 28 Iunie 2009
daniela vorovenci a scris:

Nu se paote face nimic fara acordul Dmv...dca face lucruri necurate si Dmv nu sunteti de acord , puteti sa-i cesionati partile sociale si sa iesiti din societatea respectiva.


Eu am facut astfel, fara a emite pretentii, chiar daca investitia a fost facuta de mine. Acum, pentru a nu-mi returna banii, sunt nevoita sa reintru in societate, dar deja mi-a cerut bani suplimentari - ca plata pentru faptul ca a facut "noi investitii si a pus firma pe picioare, fiind specialist", am gasit deja datorii - prin facturi neachitate si chitante prin care a creditat firma. Inca nu am semnat nimic, dar o parte din banii pretinsi i-am dat. Acum nu mai am nici o certitudine, nici ca macar voi mai intra in firma.
Mi-a dat insa acces la actele firmei si la documentele contabile din aceasta luna.

Printr-un santaj voalat - uzand de pozitia mea dezavantajoasa in care am ajuns ca urmare u increderii in relatia de prietenie anterioara si in asigurarile de buna intentie pe care le are, in acest moment, mi-am pierdut calmul si incep sa simt ca am pierdut totul...

Pot avea vreo cale de a aborda aceasta situatie, pentru a ma salva?
prin" lucruri necurate"achizitioneaza marfuri cu instrumente de plata,saptamana trecuta am intrat in incidenta bancara eu am returnat instrumentele la banca,in shimb asociatul nici nu vrea sa auda,asta ptr.ca nu vrea sa le spuna furnizorilor de incidenta.Vreau sa stiu daca eu am vreo problema Asociatul este si administratorul firmei. AVEM PARTI EGALE 50% SI 50%.FIECARE RASPUNDE PTR. CEEA CE FACE,SAU ARE REPERCURSIUNI SI ASUPRA MEA.
PTR.CESIONARE NU AM ACUM BANI,NU STIU CAT COSTA.DATI-MI UN SFATEA VREA PROCURA SA AIBA DREPTURI DEPLINE.CUM POT REZOLVA SITUATIA?
In penal, raspunderea este personala. Pe langa autor raspunde si complicele(cel care cu intentie ajuta sau inlesneste in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala) sau instigatorul.
Deci nu puteti raspunde pentru faptele penale comise de asociatul dvs( ex,. inselaciune prin emitere de cEC-uri fara avea disponibil), decat daca se probeaza ca ati cunoscut si ati inlesnit comiterea acelor fapte.
O cesionare va costa putin 350-450 lei maxim 500 ron. Costurile sunt pe societate.
E cea mai buna solutie cesionarea. Trebuie sa primiti c/valoarea partilor sociale daca cesionati.Veti dormi linistitita
Grabiti-va. Eu cred ca e si el interesat sa ramana singur dupa ce v-ati certat ca ati returnat instrumentele bancare la banca
CREDEAM CA SUNT COSTURI MAI MARI,,DAR NU STIU DACA INTREBAREA ESTE BUNA,POT IESI DIN FIRMA FARA CA EA SA STIE?ACUM MA GANDESC CA S-AR PUTEA SA NU VREA SA PREIA SI PARTEA MEA.

Alte discuții în legătură

Vanzare srl angola angola am si eu o problema daca ma puteti ajuta...am un srl cu ceva datorii la stat si furnizori si as vrea asa stiu daca o pot vinde cu datorii cu tot si sa mai ... (vezi toată discuția)
Probleme credit pe firma DFlorin DFlorin Buna ziua,am un credit pe firma de 30000 ron la brd ,fara nici o garantie,care se reinoieste la fiecare an iar lunar plateam doar o dobanda la aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)