avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune- cote contributie 80 % si 20%
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune- cote contributie 80 % si 20%

va rog, daca in urma partajului, instanta mi-a atribuit mie apartamentul in proportie de 80% si 20 % fostului sot , pot sa vand apartamentul ?ca sa pot sa-l despagubesc cu acel procent din vanzare ? sau trebuie sa fie si el prezent ?
Cel mai recent răspuns: zeta_get , utilizator 08:12, 16 Mai 2015
puteti sa vindeti doar cota parte din imobil pe care o detineti, respectiv cota de 80% . daca gasiti o persoana dispusa sa cumpere .
de ce nu incercati invers, sa cumparati partea fostului sot ? poate dansul este dispus sa-si vanda cota parte .
Buna ziua, multumesc ptr raspuns.Revin ,si va citesc din Hotararea data de Judecatorie.."
"Dispune impartirea bunurilor comune dobandite de parti astfel-- Atribuie reclamantei-parate apartamentul..nr...compus din...Paratul-reclamant primeste sulta de la reclamanta suma de...
Am facut apel ,si instanta a modificat sulta ,obligandu-ma sa platasc o sulta mai mica decat cea stabilita anterior .Intrebarea mea este..eu, sunt proprietar pe acel apartament , deoarece a generat cheltuieli, la servicii , si acele institutii ma someaza pe mine sa platesc .Pot sa merg la primaria de care apartin si sa fac contractul de vanzare pe numele meu ?
In acest caz puteti vinde imobilul, la vanzare o sa-i dati fostului sot sulta ulterior putandu-se face operatiunile in cartea funciara pe numele noului proprietar.
Buna ziua , pot sa invoc termenul de prescriere ? au trecut 4 ani decand Instanta a dat sentinta . Eu, nu am platit sulta, iarasi fostul sot nu a cerut-o .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua,dupa 2 ani de judecata..timp..bani si nervi intinsi la maxim..in sfarsit instanta s a pronuntat asupra acestui partaj...am si eu o nelamurire cu ... (vezi toată discuția)
Un caz... mar4905 mar4905 Reclamanta deschide actiune de partaj, prin care solicita paratului urmatoarele: partajarea bunurilor mobile, partajarea diferitelor cheltuieli facute impreuna ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interpreta acest dispozitiv dintr-o sentinta investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru Prin S.C. nr.X s-a dispus [,,] Atribuie reclamantei varianta nr.1 din raportul de expertiza ing.YZ. compus dintr-un imobil situat [...] cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)