avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program de vizita minor

Buna ziua

Sunt divortat si am o fetita de 8 ani.
Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca.
Am incercat la executorul judecatoresc dar a zis ca-mi ia banii dar nu-mi garanteaza ca imi voi vedea fata daca minora nu vrea sa vina la mine si nu vrea.
Am vorbit si cu cei de la politie si nu pot face nimic.
Am facut o plangere si la protectia copilului, au venit si ei sa faca "medieri" etc si tot nimic.
Am avut si exercitarea autoritatii parintesti impreuna cu fosta nevasta dar mi-a luat instanta si acest drept.
Intr-o vreme imi vedeam fata la scoala in pauza mare dar nici acolo nu ma mai lasa cei de la scoala pe motiv "ca nu-s in timpul programului de vizita"
Statul roman nu ma ajuta cu nimic pe mine tata sa imi vad copilul.
Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?
Un Copil nu cunoaște sentimentul de urǎ decȃt dacǎ este ȋnvǎțat de cǎtre cineva ȋn acest sens. Afirmatia ca un copil nu poate fi educat sa urasca, pe ce se bazeaza oare?
Nu stiu pe ce va bazati dvs. afirmatia dar nu stiu cum un parinte isi poate \"educa\" propriul copil sa urasca. Nu conteaza pe cine, asa in general. Cum ii spui? Uraste! Si el executa? Cred ca vorbim din filme pe acest subiect.

Conform DEX: Ura = Sentiment puternic, nestăpânit, de dușmănie față de cineva sau de ceva.

E posibil sa-si "urasca" tatal pentru ca se simte abandonata, nu pentru ca asa a invatat-o mama. Haideti sa fim putin maturi! Nu este ura, ci dezamagire, domnule draga! Si este mai rau decat ura.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
25Maria23, utilizator
Nu este chiar asa si pot sa va dau exemple de cum poate fi invatat un copil sa urasca.
"Tati nu vine sa te ia la program pentru ca il iubeste mai mult pe fratiorul tau. "
Desi tati anuntase ca nu poate veni pentru ca celalalt copil are scarlatina si ca nu poate sa-l expuna pe celalalt la asa ceva.
" Tati ne-a dat afara din casa" sau "Tati nu si-ar aduce aminte sa aiba grija de tine nici daca i-ai lipi un post-it pe frunte"
Toate astea,repetate zilnic insotite de oftaturi din adancul sufletului ce credeti ca trezesc in inima unui copil?
Anul trecut, iunie, fiul meu bolnav de scarlatina, sotul nu si-a luat copila, a anuntat,cand s-a dus sa o ia dupa o saptamana l-a sunat aceasta ca-l uraste, ca a uitat de ea, ca nu vine la program. Nu,nu i s-a spus ca e fratiorul bolnav, i s-a transmis doar ca tati e un nenorocit.
Asa invata sa urasca un copil.

Inca un exemplu, sunt in acest razboi al terorismului atatia copii carora li se pun mitralierele in mana si sunt invatati sa ucida. Credeti ca o fac din dezamagire sau din ura?
Copilul poate fi invatat absolut orice.
Poti foarte usor ca parinte care sta cu el sa-l faci, in timp, incet si calm sa respinga celalalt parinte. Mai ales daca consideri ca de fapt ura e singurul sentiment pe care celalalt ar trebui sa-l primeasca.

Nu putem generaliza nicio situatie. Sunt si parinti care isi dezamagesc copiii, dar si copii invatati sa-si respinga, urasca propriul parinte.

Nu vorbim din filme doamna, un copil este foarte usor de manipulat impotriva celuilalt parinte:

"Some parents promote their children’s alienation because they believe that they are the superior parent and that the children can get by without the other parent. When for vindictive or narcissistic motives, alienating parents act in a manner that can erase the other parent from the children’s lives and leave their children with only one parent with whom they feel comfortable giving and receiving love.

These parents enlist children as allies in a battle against the other parent. Through persistent bad-mouthing, lies, exaggerations, overlooking positives, and drum-beating negatives, they manipulate their children to reject the other parent in the same way a politician paints a unfavorable picture to alienate voters from the opponent."

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Vicky777 Vicky777 Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)