avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program de vizita minor

Buna ziua

Sunt divortat si am o fetita de 8 ani.
Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca.
Am incercat la executorul judecatoresc dar a zis ca-mi ia banii dar nu-mi garanteaza ca imi voi vedea fata daca minora nu vrea sa vina la mine si nu vrea.
Am vorbit si cu cei de la politie si nu pot face nimic.
Am facut o plangere si la protectia copilului, au venit si ei sa faca "medieri" etc si tot nimic.
Am avut si exercitarea autoritatii parintesti impreuna cu fosta nevasta dar mi-a luat instanta si acest drept.
Intr-o vreme imi vedeam fata la scoala in pauza mare dar nici acolo nu ma mai lasa cei de la scoala pe motiv "ca nu-s in timpul programului de vizita"
Statul roman nu ma ajuta cu nimic pe mine tata sa imi vad copilul.
Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?
Eu eram cea fericita ca "tatal" copilului meu este in puscarie.

Draga doamna AgainstPAS (din cate am dedus sunteti o mama cam in aceesi situatie cu a celorlalte de pe acest forum dar asta nu e treaba mea), de acum vorbim despre dreptul copilului meu. Si a primi o pensie alimentara ( care nu ii acopera nici macar costul mancarii pe o luna) mi se pare ca ar trebui sa vina de la sine, nu printr-o hotarare judecatoreasca. Dar daca "domnul tata" a ales aceasta cale in loc sa ne intelegem omeneste, pai asta va primi. Copilul meu are DREPTUL la pensie alimentara si la program de relationare cu tatal (pe care al meu nici macar nu-l cunoaste si nu din vina mea). Deci eu voi apara dreptul COPILULUI prin orice mijloace legale, iar plangerea penala este un mijloc legal. La mai multe plangeri penale si o eventuala alta abatere a "domnului" se poate ajunge la inchisoare. Deci nu vad unde este problema dvs.
Doamna Maria
Trebuie sa existe sanctiuni, insa in asemenea cazuri, cum ar fi litigiile intre fostii soti, uneori pedeapsa cu inchisoarea mi se pare excesiva. Este insa o parere pur personala. Dvs. insa probabil aveti propriile motive sa vedeti lucrurile diferit.
Ma refer strict la neplata pensiei alimentare / abandon de familie. La mine nu e cazul de fosti soti, deci nu stiu ce sa zic. Din punctul meu de vedere orice "tata" care vrea drepturi, dar nu-si respecta obligatiile merita sa primeasca aceasta pedeapsa. Din cate m-am interesat alta nici nu exista. Nu il obliga nimeni sa se duca la consiliere, la munca, la nimic.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
25Maria23, utilizator
D-le againstPas, în litigiile în care sunt implicaţi minori, executarea silită a programului de relaţii personale cu minorul, din partea tatălui,mi se pare excesivă, incluzând amenda de 100-1000 lei pe zi întârziere,în interesul său personal, din partea mamei, adică luat de la gura copilului, mai mult, mi se pare o ticăloşie legală,, mai ales că legea interzice atât obţinerea de beneficii materiale de pe urma minorilor cât şi îmbogăţirea fără justă cauză.
Este părerea mea pur personală. Dvs. insa probabil aveti propriile motive sa vedeti lucrurile diferit. ;)
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
Martonze, utilizator
Asta mi se pare dovada suprema de legi facute cu orice altceva in afara de cap. Nu am auzit sa se fi pus in practica asa ceva, dar nu ma mai surprinde nimic in tara asta.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Vicky777 Vicky777 Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)