avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Infiintare casa de discuri (label)
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Infiintare casa de discuri (label)

Buna seara,

as dori sa aflu in afara de legea nr 8/1996 cu privire la drepturile de autor de unde m-as putea informa cu privire la infiintarea unei case de discuri, respectiv un label, precum si in privinta functionarii acesteia.De asemenea as dori sa aflu in ce categorie se incadreaza o astfel de societate din punctul de vedere al codului CAEN.
Din pacate online nu am gasit decat jumatati de informatie si nimic relevant pentru ceea ce ma intereseaza in concret.

Va multumesc anticipat!

Cu stima,
M.Andrea
Cel mai recent răspuns: Paul Al , utilizator 15:27, 20 Octombrie 2021
Ca si cod CAEN este cel de inregistrari sonore, 5920 Activitati de realizare a inregistrarilor audio si activitati de editare muzicala

Ca si actiuni practice, trebuie sa detineti contracte de productie muzicala asupra unor opere muzicale, si sa deveniti producator in sensul legii dreptului de autor.
Apoi trebuie sa va inregistrati ca producator la ORDA (pt fonograme) si UCMR-ADA (pt numarul de autorizatie fonografica). acestea pot fi evitate daca nu aveti productie fonografica (CD, DVD, etc) la ambele entitati gasiti pe site toate informatiile si formularele necesare
Depinde mult despre ce doriti sa faceti cu adevarat
Buna ziua, sper ca toate merg bine!

Spuneti-mi va rog, sunt valabili acesti pasi pentru infiintarea unei case de discuri in 2021? S-a modificat procedura?

Multumesc anticipat pentru timp si raspuns, numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Cui platesc pt muzica??? ContSters94154 ContSters94154 am un bistro si tot apar noi \"domni\" care pretind bani pe motivul ca este muzica ambientala. am facut deja un contract si platesc pt asta la ceva uniune cu ... (vezi toată discuția)
Ucmr-ada sau upfr daniel_constantin daniel_constantin Buna ziua ...Am o mare problema, am un srl cu obiect de activitate prestari servicii (inclusiv sonorizare) si desi platesc taxa la ucmr-ada pt fiecare ... (vezi toată discuția)