avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Spuneti- mi, va rog, cum sa procedez in urmatoarea speta? In februarie 2015 am nascut gemeni. Mentionez ca am lucrat si beneficiez de ICC. In anul 2013 mi-am deschis si un PFA!. Ce venituri se iau in calcul pentru stabilire ICC? Si veniturile de la Pfa( un PFA in care incasez banii de la Apia) si veniturile de unde am fost angajata? Ma incurca PFA la ICC?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:33, 25 Mai 2015
1. Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor in momentul in care beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie a suspendati orice activitate aducatoare de venituri profesionale impozabile.

2. - Dar tot OUG 111/2010 permite sa cumulati indemnizatia pentru CCC cu venituri profesionale in suma de cel mult 3.000 lei pe an calendaristic.
- In aceasta situatie puteti sa obtineti venituri din PFA in limita sumei de mai sus.

3. - Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete le cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din salarii si cele din activitatea de PFA.

4. Pentru amanunte tehnice de calcul, in cazul dvs., va recomand sa va adresati AJPIS sau ANPIS (pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)
In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)