In urma unei decizii a Curtii de Apel am fost reintegrat pe pozitia detinuta inainte de concediere.
Pentru perioada procesului - 24 luni, angajatorul a fost de acord sa plateasca despagubiri indexate.
Intrebarea mea pentu dvs este daca pentru aceasta perioada de 24 de luni am dreptul si la zilele de concediu de odihna. Angajatorul sustine ca nu, si contravaloarea concediul de odihna neefectuat este inclusa in cele 24 de luni platite. Practic, argumentatia lor este ca in decursul unui an, 11 luni sunt de activitate si una de concediu, ei nefiind dispusi sa plateasca suplimentar peste 12 luni.
Ce parere aveti? Cum pot sa argumentez in favoarea mea daca considerati ca am dreptul sa beneficiez de aceste zile?
Multumesc pentru raspuns. In functie de cum decurge situatia, o sa postez si rezultatul final, avand in vedere ca este o intrebare care a mai fost pusa aici.
Nu am ajuns la niciun rezultat, angajatorul isi mentine punctul de vedere. Puteti sa imi spuneti, va rog, care este cadrul legal pe care l-ati avut in vedere?
Intre timp, am incetat contractul de munca cu acordul partilor si practic vorbim acum doar despre plata acestor zile de concediu. Pot sa ma indept cumva impotriva angajatorului pentru recuperarea acestei sume sau am sanse mici de reusita?
Art.146 C.mun.:
.....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Puteti sa-l actionati in instanta, insa nimeni nu va poate spune ce sanse aveti.
Multumesc, insa ma interesa mai mult motivatia dvs referitoare la faptul ca ar trebui sa beneficiez de zilele de concediu neefectuate pe perioada litigiului, care a durat 24 de luni.
Angajatorul a platit integral 24 de luni si sustine ca aici este inclus si concediul. Nu stiu cum sa contraargumentez..
Nu am rezolvat nimic cu angajatorul. Care sunt caile legale prin pot recupera contravaloarea concediului? Executare silita dupa redactarea motivarii sau este nevoie de un alt proces/ reclamatie la ITM. Va multumesc