avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 61 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxa Arhiva Electronica - credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxa Arhiva Electronica - credit de nevoi personale

Buna ziua,

Acum cinci ani am contractat un credit de nevoi personale. La incheierea contractului, banaca si-a luat toate comisioanele aferente, inclusiv taxa de inscriere in Arhiva electronica in suma de 140 de lei, probati prin OP-urile puse la dispozitie de banca.

Ieri, ma suna banca sa imi comunice ca prezentul credit a implinit 5 ani si prin urmare trebuie sa achit, din nou, taxa de inscriere in arhiva electronica. Aceasta taxa, justifica angajata bancii, trebuie achitata din 5 in 5 ani.

Prin urmare, am recitit contractul si la capitolul comisioane, apare taxa de inscreiere in arhivele electronice in valoare de 140 de lei, dar nicidecum obligativitatea platii ei din cinci in cinci ani. Nu se stipuleaza niciunde in contract ca ar fi periodica/repetitiva.

Astfel incat, am refuzat achitarea ei. Care sunt pasii legali prin care pot fi exonerat de aceasta taxa sau constrans la plata ei, daca nu se specifica in contract obligativitatea platii ei din cinci in cinci ani? Care sunt pasii, legali, care trebuie sa-i urmez in cazul in care banca imi debiteaza contul, fara acordul meu, cu contravaloare acestei taxe.

In momentul in care am comunicat ca refuz achitarea taxei, angajata bancii mi-a spus ca neachitarea taxei nu este o optiune. Prin urmare, cu siguranta, imi vor debita contul cu aceasta suma.

In acelasi articol, la capitolul comisioane datorate bancii, se stipuleaza:

"Aceste comisioane vor fi nereturnabile. Banca va debita automat contul Imprumutatului cu fiecare dintre aceste comisioane la data cand acestea devin datorate, semnarea prezentului contract reprezentand o autorizare in avans din partea Imprumutatului pentru o astfel de debitare."

Pana aici totul clar. Doar ca taxa de inscriere in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare a contractelor de garantie a creditului in valoare de 140 de lei, apare mentionata la comisioane si a fost achitata la semnarea contractlui.

In incheiere, sunt sau nu bun de plata?

Daca nu, ce trebuie sa fac pentru a impiedica banca sa retraga aceasta suma, sau, dupa caz, sa o recuperez daca deja au debitat contul meu.

Daca da, atunci asta este.

Cu respect,
Sebastian
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
sebdea, utilizator
Cel mai recent răspuns: sebdea , utilizator 20:43, 11 Mai 2015
Buna ziua,

Multumesc frumos. Am fost la banca si am platit. Asta este.

Cu stima,
Sebastian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional banca cris-cris cris-cris Va supun atentiei un act aditional pe care banca la care am credit imi solicita sa il semnez in urma efectuarii partajului. Ceea ce ma ingrijoreaza este tot ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere in aegrm a unui contract de imprumut sub semnatura privata geid geid Buna ziua, Doresc sa aflu procedura propriu-zisa de urmat pentru a inscrie in registrul AEGRM a unui contract de imprumut (de consumatie) sub semnatura ... (vezi toată discuția)