avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatie la locul de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatie la locul de munca!

azi sotia vrea sa isi dea demisia de la un loc de munca....sefa iei ia sarit cu cele 20 de zile preaviz!Ce poate sa faca sau cum sa isi dea demisia la zi fara sa aive probleme....stiind ca in contrat scrie 8 ore si ea lucreaza 12 nu tu pauza faci mai multe chesti decat pentru ce ai optat sa te angajezi....si plus salariul e mult mai mic decat minimu p economie....
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
nykolae, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 10 Mai 2015
Aveti posibilitatea sa editati mesajul timp de 30 de minute prin apasatrea butonului "Editeaza".

Nici litera i) nu exista in codul muncii actual. A fost pe vremuri lit.i) cand se desfacea c.i.m. pe motiv de indisciplina parca.

Poate sa ii faca sesizare la ITM chiar daca a lasat-o mai "moale".

Daca primeste 706 lei este netul de la 950, brutul minim pe economie 2015 la 01.01.2015

www.avocatnet.ro/content/cal...

Poate reclama in schimb neplata orelor suplimentare si nerespectarea programului de lucru din c.i.m. dar banii pe orele suplimentare nu ii poate obtine decat prin instanta de judecata.

Model cere fara preaviz

Domnule administrator,

Subsemnata............................, angajata a .............................SRL in functia,............ va notific cu privire la incetarea contractului individual de munca prin demisie fara preaviz avand in vedere prevederile art.81 alin. (8) din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii actualizata prin Legea nr. 12/2015 incepand cu data de _____________.

Data:
................
Semnatura
......................
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
cyan, moderator
1. Nu exista sintagma ”demisie la zi” ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

2. Se poate solicita incetarea c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - care implica realizarea unui acord al partilor cu privire la data incetarii c.i.m. ... in acest caz, nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la ... benkea91 benkea91 Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la o grădiniță privată program de 10 ore( in contract 8 ore și 1 oră pauză) azi s-a hotărât ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz mireille0618 mireille0618 Buna ziua. Doresc sa-mi dau demisia cu acordul partilor, \"la zi\" cum se spune, fara a mai sta in perioada de preaviz, dar angajatorii nu sunt de acord. Ce se ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera i... ce pot sa fac?ajutor boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)