avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare date Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare date Revisal

Buna ziua
Lucrez la un liceu din Bucuresti.Saptamana trecuta calculatorul meu a fost atacat de un virus foarte agresiv, care nu a fost detectat de programul antivirus, si nu mai pot deschide niciun fisier, printre care si programul revisal.
Cum pot sa recuperez datele.
Mentionez ca am salvat ultima trimitere la ITM, si o am neafectata de virus..Credeti ca ma pot folosi de ea, sa rezolv aceasta situatie?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 13 Mai 2015
Fișierele de tip .rvs rezultate prin apelarea opţiunii „Generare registru” a meniului „Registru”,
utilizate pentru transmiterea informațiilor în sistemul ReGES, nu reprezintă baze de date şi, în consecinţă, nu pot fi asimilate fişierelor de salvare a bazei de date Revisal.

In cazul în care angajatorul nu mai deține baza de date a aplicației Revisal din diverse motive, are la dispoziție următoarele posibilități:
- Să recupereze datele de registru prin restaurarea ultimei salvări de bază de date efectuate.
Această metodă este recomandată în cazul deţinerii unei salvări a bazei de date la zi şi avantajele aplicării ei constituie principalul argument pentru efectuarea sistematică (după fiecare actualizare a registrului) a salvărilor pentru baza de date Revisal;

- Să depună la inspectoratul teritorial de muncă de care aparține o cerere de recuperare a bazei de date. Această metodă este indicată în cazul în care nu există o salvare a bazei de date la zi;

- Să refacă manual baza de date, introducând în aplicație informațiile, respectând ordinea exactă în care au fost introduse până la momentul pierderii bazei de date (precizăm faptul că angajatorul se poate folosi în refacerea manuală a bazei de date de cea mai recentă salvare
deținută şi care poate fi restaurată cu succes în aplicație cu opțiunea „Restaurare baza de date” din tab - ul „Instrumente”, urmând a o actualiza manual cu informațiile ulterioare).
Dupa ce depun cerere la ITM Bucuresti, primesc baza de date in format electronic sau pe hartie?
Depinde de numarul de salariati transmisi in REVISAL , intrucat sunt proceduri diferite. Astfel:
- pentru un numar de 49 de salariati , primiti in format de hartie
Potrivit art.1 din Ordinul MMFPSPV nr.826/2014 privind aprobarea normativului cu tarifele pentru plata prestatiilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii, coroborat cu art.3 lit.(c) din Anexa la prezentul ordin, in vederea reconstituirii bazei de date, furnizarea datelor din Registrul general de evidenta a salariatilor, pentru refacerea continutului sau la angajator, pentru eliberarea unor extrase pe suport de hartie din baza de date organizata la nivelul Inspectiei Muncii constituita conform HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu modificarile ulterioare, se plateste astfel:
- date angajator 20 lei/document;
- lista tuturor salariatilor 20 lei/document
- detalii salariat 20 salariat sau fost salariat;

- pentru un numar peste 50 de salariati, in format electronic.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am mai mult de 50 de salariati.
Asta inseamna ca primesc baza de date in format electronic.
Cat o sa ma coste?
Va multumesc pentru ajutor
Va rog frumos, daca puteti sa ma ajutati cu un un model de imputernicire pentru recuperare date, intrucat nu o sa mearga directorul liceului (reprezentantul legal) la ITM .Am cautat dar nu gasesc.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Recuperare date revisal conform hg 500/2011 Anyshka Anyshka Laptopul in care aveam instalata aplicatia revisal a fost virusat asa ca am ramas fara aceasta aplicatie. As vrea sa stiu daca se mai poate obtine baza de date ... (vezi toată discuția)
Restaurare revisal MariaRamona MariaRamona Am incercat sa restaurez o baza de date in Revisal dar, din pacate, se salveaza doar contractul care este activ, pe cele incetate nu le preia. Ce pot face in ... (vezi toată discuția)
Versiune 6.0.8 al revisal raport salariat ionela11 ionela11 Buna ziua, Stie cineva odata cu versiune 6.0.8 al Revisal nu mai pot vizualiza raportul salariatului cu toate modificarile actelor aditionale care au fost ... (vezi toată discuția)