avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata nedatorata inchiriere autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata nedatorata inchiriere autoturism

In decembrie2014 am facut o rezervare pentru inchirierea unui autoturism in Bucuresti printr-un website international specializat, costul estimat al inchirierii finnd de aprox 200$.
La sosirea in Bucuresti, la sediul firmei de inchirieri mi s-a spus ca, in afara de pretul estimat, mai trebuie sa achit circa 9$/zi reprezentand LDW (Loss Damage Waiver ) -limitare raspundere dauna
Am refuzat sa platesc intrucat nu era obligatoriu si am semnat ca inteleg sa fiu responsabil in totalitate pentru orice daune cauzate , pana la valoarea totala a autovehiculului, estimata la 82000 RON. Am semnat, de asemenea, un document in care imi asumam toate taxele si comisioanele bancare aferente platilor efectuate cu inchirierea.
Solicitandu-mi-se sa ofer o garantie ca dispun de suficiente fonduri , am prezentat un card de credit VISA emis de o unitate bancara din USA care are limita de credit 20000$.Am inmanat cardul respectiv reprezentantului firmei pentru a introduce datele in sistem si a verifica existenta fondurilor.
Ulterior, verificand contul bancar online, am constatat ca la data semnarii contractului - 30 ianuarie, fusese retrasa din cont suma de 15600 $ de catre firma din Bucuresti, reprezentand valoarea integrala a autovehiculului.
Dupa returnarea vehiculului la termenul stabilit si fara nici un fel de daune, mi s-a spus ca suma retinuta "ca depozit" va fi returnata in termen de 30 de zile. La 20 martie, contul meu a fost creditat cu suma de 14600 $ . Solicitand explicatii cu privire la diferenta, mi s-a raspuns ca firma din Romania a returnat aceeasi suma in RON - 61500 iar diferenta de 1000$ nu a putut fi explicata insa mi s-a reamintit ca am semnat ca imi asum toate taxele si comisioanele bancare aferente tranzactiei. Opinia mea este ca firma din Bucuresti a incasat o plata nedatorata - obligatia mea de plata a valorii de (pana la ) 61500 RON nu se nastea decat in cazul existentei unei daune, nicidecum la data incheierii contractului.In consecinta, toate taxele si comisioanele aferente acestei plati, nu pot fi retinute in sarcina mea.




Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:57, 21 Mai 2015
Cred ca sunt in asentimentul multora sa multumim domnului 'carpro' pentru lamuririle aduse. Daca sunteti amabil sa ma mai lamuriti cu inca ceva : eu am inchiriat on line, incepand de duminica , o masina in Catania cu CDW ,este asta CASCO de la noi sau mai trebuie adaugat ceva? Daca puteti sa-mi raspundeti pana duminica v-as fi foarte recunoscator.
ludo a scris:

Cred ca sunt in asentimentul multora sa multumim domnului 'carpro' pentru lamuririle aduse. Daca sunteti amabil sa ma mai lamuriti cu inca ceva : eu am inchiriat on line, incepand de duminica , o masina in Catania cu CDW ,este asta CASCO de la noi sau mai trebuie adaugat ceva? Daca puteti sa-mi raspundeti pana duminica v-as fi foarte recunoscator.



CDW este cea mai desteapta formula. Limiteaza in caz de accident raspunderea dvs. la valoarea CDW. Pe romaneste CDW este suma pe care firma de inchirieri o plateste asiguratorului ca si fransiza la dauna. Nu e profit. E o suma pe care firma o colecteaza si o varsa mai departe. Daca returnati masina zob, se retine acel CDW (200 euro sau cat este, depinde de masina) - si nu valoarea daunei.

Dar daca ajungeti la biroul lor si spuneti, eu nu vreau CDW, semnez ca raspund eu pentru masina si imi blocati pe card valoarea masinii, evident ca asta vor face...

Statistic 1 din 5 masini inchiriate se intorc cu dauna. Tot realist, fransiza MINIMA in romania retinuta de asigurator la dauna firmei de inchiriere este de 150 euro. Nimeni nu asigura masina de rent-a-car fara fransiza, nici un asigurator. Trecand peste faptul ca polita in sine e mai mult decat dubla, uneori cvadrupla in functie de istoricul masinii de daunalitate. E normal ca firma sa o colecteze de la client ca si "garantie", CDW. Daca firma nu o preautorizeaza la livrare, clientul scoate banii de pe card inainte sa returneze masina cu dauna (sau si mai frumos o abandoneaza undeva), si apoi se intoarce in tara de unde a venit (>95% vin din afara).

ATENTIE: daca platiti cu cardul, banca poate aplica un comision tranzactiilor sau un curs diferentiat daca aveti cardul in RON si plata se face in EUR. Curs care depinde de fix banca dvs. nu de firma de inchirieri - deci daca firma incaseaza 130 EUR, s-ar putea sa va apara pe card debitati 136 EUR datorita faptului ca banca dvs. nu aplica BNR ci cursul bancii la vanzare EUR (practic dvs. vindeti RON cumparati EUR).
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
carpro, utilizator
AlbertoTurbo a scris:n
cu 1000 si ceva de usd cumparati o masina sh , va faceati treaba si apoi o lasati unui prieten , satisfactia era mai mare decat sa indurati bataia de joc (escrocheria) firmei respective


Ma speriati :) Credeam ca pe Avocatnet avem un standard al discutiei.

Ce masina putea sa cumpere de 1000$ cu asigurare RCA, CASCO, ITP, identificare RAR, rovigneta, taxa de poluare, acte de vanzare cumparare, scos fiscal, taxa la primarie / impozit? Hai sa fim seriosi. Sunt mandru ca sunt roman, dar modul in care gandim uneori ca natie ma sperie. Aud argumentul asta non-stop, zi de zi. E 29 euro o rovigneta. Ii lua 2 zile numai sa achite taxa, sa ia fiscal, cateva zile sa se duca la RAR la identificare etc. La RAR se duce cu programare deasemenea.

Plus asa cum spune si el inchirierea a fost 200 USD.

Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
carpro, utilizator
Multumesc
ludo a scris:

Multumesc


Cu cea mai mare placere.

Alte discuții în legătură

Fransiza asigurare casco in lipsa inspectiei de risc verdi verdi Buna ziua, problema mea este legata de fransiza ptr dauna totala, in lipsa inspectiei de risc In octombrie 2008 am cumparat prin leasing financiar de ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a acordat un credit pe care nu l-am solicitat razvanul razvanul Buna ziua, Acum ceva timp am inchiriat o masina in Germania. Este vorba de un Volkswagen Touareg, 2016. Am platit cu cardul. Mentionez ca respectivul card ... (vezi toată discuția)
Casco la astra inpartit in 4 rate, accident in primul interval in penultima zi, acceptul de plata luat in perioada de gratie... sunt obligat sa platesc si urmatoarea rata? Nicolaescu Nicolaescu Am un fiat stilo coupe 1.6 si casco la ASTRA din 13 august 2008, prima polita am platit o singura rata 12 luni 507 E, polita era doar pe avarii si avea ... (vezi toată discuția)