avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata nedatorata inchiriere autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata nedatorata inchiriere autoturism

In decembrie2014 am facut o rezervare pentru inchirierea unui autoturism in Bucuresti printr-un website international specializat, costul estimat al inchirierii finnd de aprox 200$.
La sosirea in Bucuresti, la sediul firmei de inchirieri mi s-a spus ca, in afara de pretul estimat, mai trebuie sa achit circa 9$/zi reprezentand LDW (Loss Damage Waiver ) -limitare raspundere dauna
Am refuzat sa platesc intrucat nu era obligatoriu si am semnat ca inteleg sa fiu responsabil in totalitate pentru orice daune cauzate , pana la valoarea totala a autovehiculului, estimata la 82000 RON. Am semnat, de asemenea, un document in care imi asumam toate taxele si comisioanele bancare aferente platilor efectuate cu inchirierea.
Solicitandu-mi-se sa ofer o garantie ca dispun de suficiente fonduri , am prezentat un card de credit VISA emis de o unitate bancara din USA care are limita de credit 20000$.Am inmanat cardul respectiv reprezentantului firmei pentru a introduce datele in sistem si a verifica existenta fondurilor.
Ulterior, verificand contul bancar online, am constatat ca la data semnarii contractului - 30 ianuarie, fusese retrasa din cont suma de 15600 $ de catre firma din Bucuresti, reprezentand valoarea integrala a autovehiculului.
Dupa returnarea vehiculului la termenul stabilit si fara nici un fel de daune, mi s-a spus ca suma retinuta "ca depozit" va fi returnata in termen de 30 de zile. La 20 martie, contul meu a fost creditat cu suma de 14600 $ . Solicitand explicatii cu privire la diferenta, mi s-a raspuns ca firma din Romania a returnat aceeasi suma in RON - 61500 iar diferenta de 1000$ nu a putut fi explicata insa mi s-a reamintit ca am semnat ca imi asum toate taxele si comisioanele bancare aferente tranzactiei. Opinia mea este ca firma din Bucuresti a incasat o plata nedatorata - obligatia mea de plata a valorii de (pana la ) 61500 RON nu se nastea decat in cazul existentei unei daune, nicidecum la data incheierii contractului.In consecinta, toate taxele si comisioanele aferente acestei plati, nu pot fi retinute in sarcina mea.




Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:57, 21 Mai 2015
Mihai, de curioasa, operatorul este o multinationala nu?
Va rog nu mai citati in mod inutil mesajele anterioare, incxarca topicul si-l face dificil de parcurs.
Buna seara,
Apropos de depozit returnabil. Mie mi s-a retinut, in Italia, 110 euro pentru rezervor plin cu promisiunea ca daca returnez plin imi v-a returna banii in 2 zile. Am returnat plin si nu am ajuns bine acasa ca mi-au transmis un ''refund'' de 100euro. Poate ne lamuriti doamna @carpro cum e procedura corecta. Multumesc
Ceea ce spuneți nu are nici o legătură cu discuția deschisă pe acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fransiza asigurare casco in lipsa inspectiei de risc verdi verdi Buna ziua, problema mea este legata de fransiza ptr dauna totala, in lipsa inspectiei de risc In octombrie 2008 am cumparat prin leasing financiar de ... (vezi toată discuția)
Casco la astra inpartit in 4 rate, accident in primul interval in penultima zi, acceptul de plata luat in perioada de gratie... sunt obligat sa platesc si urmatoarea rata? Nicolaescu Nicolaescu Am un fiat stilo coupe 1.6 si casco la ASTRA din 13 august 2008, prima polita am platit o singura rata 12 luni 507 E, polita era doar pe avarii si avea ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)