avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moştenitori înscrişi pe titlul de proprietate conf. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moştenitori înscrişi pe titlul de proprietate conf. Legii nr.18/1991

În urma aplicării Legii 18/1991 , la reconstituirea dr. de proprietate, a fost eliberat titlul de proprietate în care erau înscrişi , alături de autorul defunct şi moştenitorul sau moştenitorii săi, după caz. În această situaţie se consideră că nu mai este necesară dezbaterea succesiunii , după autorul def. întrucât fiind înscris şi moştenitorul pe T.P. se consideră că succesiunea a fost dezbătută, iar moştenitorul înscris pe T.P. a devenit , prin această înscriere, proprietar.
Care este temeiul legal care ne conduce la această concluzie ? Mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 08:24, 14 Mai 2015
Este necesara si succesiunea ,in dovedirea calitatii de mostenitor si pentru a dobandi alte bunuri ale defunctului.Insa se poate face partaj pe terenurile din titlu fara succesiune.
Potrivit art. 13 a L.18/1991 titlul de proprietate se emite pe numele tuturor moștenitorilor urmând ca ei să procedeze pe calea dreptului comun(să dezbată succesiunea).
Moștenitorii devin cu toții coproprietari dar ulterior pot cere partajul (voluntar sau prin instanță)
vă mulţumesc !
vă mulţumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune ammazon ammazon Bună ziua, Vreau să dezbat o succesiune după bunici și întâmpin următoarea situație: În anul 1982 s-a făcut succesiunea după aceștia, iar dintre ... (vezi toată discuția)
Instanta dispune radierea mostenitorilor din titlul de proprietate... gigelas gigelas Patru frati sunt mostenitorii defunctilor parinti. In 1991,doar unul dintre frati,face o cerere in baza Legii 18/1991,prin care solicita reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la succesiune se face pentru toata masa succesorala sau numai pentru bunurile dezbatutela un miment dat? daniela badiceanu daniela badiceanu buna ziua. La dezbaterea unei succesiuni, persoanele care renunta la succesiune, mentionate ca renuntatori, in certificatul de mostenitor, sunt renuntatoare ... (vezi toată discuția)