avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru gratuit
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru gratuit

Buna ziua. Detin un teren categoria faneata in jud. Prahova dobandit prin act de donatie. Are un cadastru facut dupa modelul vechi (gen cu ruleta). Are si numar cadastral doar ca acum s-a modificat. Am luat si extrasul de carte funciara. Ceea ce ma intereseaza este sa ii fac din nou cadastru cu ridicare topo prin GPS sa obtin noul numar cadastral pentru a reusi sa vad delimitarile. Doresc sa ridic un gard si nu cunosc exact delimitarile deoarece pe acest teren s-au tinut mai mult oile celor din sat. Beneficiez de cadastru gratuit ? Si cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de acest lucru ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: firepeace , utilizator 14:24, 15 Mai 2015
Aveti de asteptat !

MDRAP a comunicat la recenta conferinta de presa ca in momentul de fata doar sapte unitati administrativ-teritoriale au cadastrarea finalizata, iar inregistrarea sistematica a celorlalte 3.174 UAT-uri se va face astfel:
An 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
UAT 144 140 200 320 370 440 490 510 560

In urma inscrierii imobilelor in cadastru si cartea funciara, beneficiile generale vor fi, in principal, finalizarea procesului de restituire a imobilelor la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, inregistrarea imobilelor detinute fara acte, eliberarea certificatelor de mostenitor si crearea premiselor pentru comasarea terenurilor. In plus, se va facilita tranzactionarea imobilelor, se vor reduce costurile tranzactiilor imobiliare si se vor actualiza registrele de evidenta ale primariilor.

Important! Cadastrul consta, conform Legii nr. 7/1996, in identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Citeşte mai multe despre cadastrare gratuita imobile
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Multumesc, sper sa nu astept foarte mult. Poate gasesc eventual pe cineva care sa faca cadastrul la un pret acceptabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea-gratuita-a-terenurilor toma st toma st Am gasit acest anunt, publicat intr-un ziar ... (vezi toată discuția)
Casa mostenita cadastrata gratis? GYOGYO GYOGYO Buna ziua.Am mosyenit 25% dintr-o casa in 2010.Nu a fost facut succesiunea.Acum pot cere sa fiu trecut in casa mostenita ca coproprietar gratis?daca da ce acte ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)