avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere politie hypermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere politie hypermarket

Buna ziua,
Fratele meu a fost la cumparaturi in auchan. pe langa altele a cumparat detergent, smochine si curmale toate vrac. Cand le-a cantarit la detergent a batut un alt cod aferent unui detergent mai ieftin, iar la smochine si curmale spune el ca a tinut mana pe punga cand au fost cantarite, iar rezultatul a fost o cantitate mai mica decat cea reala. La casa de marcat dupa ce a achitat toate produsele, a venit un agent de paza care a solicitat recantarirea produselor si a iesit pe total o diferenta in minus de 8.9 lei. Fratele meu a fost dus intr-o camera a semnat un proces verbal si apoi a achitat aceasta diferenta, a primit un bon si a plecat acasa. Fratele meu zice ca nu a dat importanta la cantarirea produselor insa acum ii este teama sa nu faca plangere Hypermarchetul si sa il cheme politia, dosar penal. In momentul cand s-au intamplat toate astea magazinul nu a chemat politia, fratele meu doar semnand un pv la magazin si a achitat diferenta. Exista posibilitatea ca magazinul sa faca plangere si fratele meu sa aiba probleme, dosar penal etc? Acel pv semnat la magazin de ce s-a mai intocmit? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: anakarenina1 , utilizator 14:40, 17 Mai 2015
Este posibil. v-am mai spus.
ok, dar nu i-au cerut buletinul..nu au adresa, nu au cnp nimic..doar numele.....
buna ziua.
Am mai discutat cu un avocat si mi-a zis ca daca magazinul dorea sa faca plangere chema atunci politia, apoi ptr a se dovedi ca fratele meu a avut intentia clara de a insela magazinul ar fi trebuit sa se sigileze cantarul cel pe care s-a cantarit initial ptr ca altfel in magazin sunt mai multe, sa se faca expertiza tehnica a cantarului sa se constate ca functioneaza in parametrii normali sa se ia declaratii din partea reprezentantilor magazinului etc...si abia apoi sa se poata constata daca fratele meu a avut aceasta intentie sau cantarul a inregistrat erori. Una este sa sustragi un obiect , iar alta este sa se constate diferenta de 150 gr la cantar, in varianta a doua ptr a se dovedi intentia clara a cumparatorului trebuia luat cantarul si expertizat etc...si pt 8 lei magazinul nu se complica, plus ca se pot constata erori si poate intra si magazinul in culpa. Ce spuneti de aceasta ipoteza?
Daca nu i-au luat datele de identate din CI nu cred ca este cazul sa va mai faceti atatea probleme.
A platit "prejudiciul", pe viitor sa fie mai atent.

150 de grame la un produs cu pret de 70 lei/kg (de ex. fistic) inseamna destul de mult!:acute:

Iar cantarele din magazine sunt in mod obligatoriu verificate metrologic conform legislatiei in vigoare.
In mod obligatoriu trebuie sa existe pe cantar eticheta cu perioada de valabilitate a VM. Altfel primesc amenzi destul de consistente.

Multi au impresia ca pacalesc magazinul cu cateva grame daca nu lasa de tot punga pe cantar si o tin putin cu mana sau daca tasteaza alt cod pe cantar la produse aproximativ similare dar cu preturi diferite.

Aceste stratageme sunt cunoscute de magazine si din acest motiv au camere de supraveghere amplasate in mod special spre anumite zone.
La casele de marcat nu mai vorbesc.

Toata lumea este concentrata la cumparaturi si nu dau atentie unui lucru simplu, super/hypermarketurile sunt "intesate" de camere de supraveghere, ridicati-va doar ochii din carucior!
Pentru astfel de fapte au fost intocmite destule dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, acesta metoda in supermaketuri este des folosita de cei care sunt certati cu legea.

Alte discuții în legătură

Solicitare sanctionare magazin pentru calomnie mangiruverginica mangiruverginica Va rog sa ma sfatuti in legatura cu un conflict pe care mama mea in varsta de 50 de ani l-a avut cu angajatii de la magazinul [EDITAT] din Slatina. Mama mea ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut Valentim.77 Valentim.77 Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o ... (vezi toată discuția)