avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E legal să înregistrez o discuție verbală sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E legal să înregistrez o discuție verbală sau telefonică cu cineva?

Buna seara. As avea rugamintea sa-mi spuna cineva daca e legal sa inregistrez o discutie directa pe care o am cu cineva, sau telefonica ? Este vre-un act normativ care interzice acest lucru ? Multumesc daca poate cineva sa-mi dea vre-o informatie.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: archibaldo , utilizator 05:43, 29 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
AVLIL a scris:

In cazuri similare, nu e nicio problema daca spuneti angajatilor ca urmeaza sa inregistrati convorbirea.
In convorbiri private, e normal ca persoanele sa cunoasca acest aspect. Discutiile sunt vechi pe acest forum in aceasta privinta, eu consider ca nu e ok sa divulgi convorbiri particulare.

Avlil are dreptate.

Scopul legitim nu trebuie sa fie un scop eventual.
Adica sa inregistrezi pe toata lumea intrucat te temi de toti.
Ati inteles ideea?
Ganditi-va cum ar fi ca toata lumea sa mearga pe strada inregistrand video pe strada non stop pe ceilalti pe motiv ca se tem...

Discutiile prin telefon sunt private si nu publice.
Si companiile de telefonie anunta ca se va inregistra convorbirea in scop de proba deoarece este vorba de o problema inerenta atunci cand le telefonezi.

Scopul legitim se apreciaza de la caz la caz.

Filmarile fara sonor pot avea un scop legitim daca au drept finalitate evitarea unui furt,etc.
Domnule avocat lascoschi, n-am spus ca as inregistra pe toata lumea ca m-as teme, am spus ca as face-o in anumite situatii si din motive de precautie, chiar si exemplificand in acest sens. N-am spus nici ca as face publice discutiile prin telefon private, chiar nu stiu de unde le-ati scos astea. Dar apreciez oricum si ideea dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A face publica discutia sau a divulga catre terti, in cazul de fata, e tot aia.
Va rog, cititi discutiile vechi, ca nu se pune problema ca e adevar sau nu, se pune problema aratarii chestiunilor personale catre alte persoane.
Tratati problema eronat. Vazand ca exista discutii vechi care va raspund intrebarilor, nu vad necesar sa reiau efortul de a explica. Daca le cititi si aveti, punctual, neclaritati sau contraargumente referitor la acele discutii, reveniti si va raspund. Sau va dau exemple.
Multumesc frumos, apreciez... (chiar daca inca nu sunt lamurit), dar oricum mi-au prins bine toate informatiile, si dupa cum mi s-a mai sugerat o sa caut si altele, va doresc toate cele bune tuturor
:)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
Pilu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pilu a scris:

Si de ce n-ar fi OK sa divulgi o convorbire particulara daca e vorba doar sa te aperi, sa-ti ocrotesti un interes legitim. In fond ... "divulgi" un adevar, nu ? E o greseala sa spui un adevar ?

Nu ar fi ok să divulgi o convorbire particulară atunci când „divulgarea” respectivă ar afecta alte persoane.
Nu e greșeală să spui adevărul, doar că de multe ori adevărul „vatămă” dacă e spus în public.

Deci, în concluzie puteți înregistra orice, doar că ceea ce ați înregistrat veți putea folosi în fața instanței, într-un eventual proces și nu în public.

Alte discuții în legătură

Lnregistrare convorbiri telefonice proprii iulia_i iulia_i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza inregistrarea convorbirilor telefonice. M-ar interesa daca acele convorbiri telefonice dintre ... (vezi toată discuția)
Filmare pe ascuns (spital veterinar, servicii) avocadonet avocadonet Buna dimineata, as dori sa filmez pe ascuns intr-un spital veterinar. La receptie scrie ca nu este permisa nici filmarea nici fotografierea. Ma intrebam ce ... (vezi toată discuția)
Convorbiri telefonice nicks nicks Buna ziua, Este legal sa inregistrez propriile convorbiri telefonice? Va multumesc, Nicu (vezi toată discuția)