Buna seara. As avea rugamintea sa-mi spuna cineva daca e legal sa inregistrez o discutie directa pe care o am cu cineva, sau telefonica ? Este vre-un act normativ care interzice acest lucru ? Multumesc daca poate cineva sa-mi dea vre-o informatie.
luciansimionescu
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ok legal nu ai voie sa inregistrezi,dar daca eu am fost amenintat de catre seful meu in nenumarate randuri si cand am pututu l-am inregistrat ,este legal???
L-am inregistrat pentru a face dovada ca sunt discriminat si amenintat,intr-un viitor proces este legal si constituie proba in instanta??
RLIV
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Adică cum?Pe domeniu public nu am voie să filmez cu o cameră pusă pe cap ?Cine mă poate opri dacă vreau să filmez?Dacă sunt atacat și am filmarea cum ziceți că nu o pot folosi într-un proces?Dacă ar fii așa cum ziceți că nu ai voie ,de ce sunt camere auto?cu filmarea respectivă nu poți în civil să demonstrezi vinovății?Sau în interiorul și exteriorul proprietății mele nu am voie să filmez?
RLIV
Ce lege nu permite filmare pe domeniu public?Cine mă poate sancționa dacă filmez?Și dacă filmez și sunt atacat nu pot folosii la proces respectiva filmare?
Se poate filma pentru anumite scopuri, cum ar fi prevenirea disputelor in trafic sau scopuri jurnalistice si de informare publica, acestea fiind scopuri legitime.
Daca cineva te ameninta sau santajeaza, cred ca e text legal in penal care permite inregistrarea unei infractiuni ce nu se poate altfel dovedi...
Prelucrarea inregistrarilor, folosirea lor ca probem, transcrierea, depinde de modul in care au fost obtinute.
De exemplu, imi inregistrez seful, nu stie nimeni, ce se intampla? Nimic. Inregistrarea e una, folosirea, prelucrarea e alta. Dupa folosire, lucruri se pot intampla.
Aceste tipuri de probe sunt des folosite in instanta, dar de regula bazat pe acceptul tacit al partii de la care emana. Asadar, inregistrarea sefului depinde in ce tip de proces doriti sa o folositi, precum si de atitudinea lui in dosar.
SilviuDan83
Si cum explicati faptul ca televiziunile (pro tv, de exemplu) filmeaza persoane publice cu camera ascunsa, apoi difuzeaza pe post?
Si daca tot suntem la exemplul acesta, la Pro Tv exista o emisiune pe nume Romania te iubesc.
In aceasta emisiune apar fel de fel de primari, functionari publici etc, care sunt inregistrati cu camera ascunsa si apoi sunt aratati pe post.
Iar unii dintre ei au savarsit fapte mai mult sau mai putin legale.
Din ce spuneti dvs, eu inteleg ca, daca infractorul face plangere pro tv-ului pentru inregistrate fara consimtamant, infractorul, din suspect devine victima.