avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie concediu medical la angajat cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie concediu medical la angajat cu timp partial de munca?

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un angajat aflat in concediu medical poate beneficia de indemnizatie atat de la angajatorul la care lucreaza cu norma intreaga cat si de la angajatorul unde lucreaza timp partial? Ce documente prezinta la cel de-al doilea angajator daca Certificatul de concediu medical il prezinta la locul de munca unde are program normal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:48, 20 Mai 2015
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 1. - (1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate, dacã:

A. desfãşoarã activitãţi pe bazã de contract individual de muncã sau în baza raportului de serviciu;
...

Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.


2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
Buna ziua,
Angajatul va beneficia de indemnizatie de incap temp de munca de la fiecare angajator. Certificatul de concediu medical in original se depune la angajatorul la care salariatul are venitul cel mai mare, iar la celalalt angajator se depun copii certificate de catre medicul prescriptor.
~ Conținut șters la cerere ~
@slavinia
Conf art 72 alin 1 Ordin MSP 60/2006 "........primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare...".
Un salariat poate negocia un salariu mai mare intr-un CIM cu timp partial, decat intr-unul cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si lauzie 2 angajatori andra.fratila andra.fratila Buna ziua. Voi intra in concediu prenatal si mai apoi in cel de lauzie. Cum trebuie sa procedez daca sunt angajata cu CIM perioada nedeterminata la doi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in cazul mai multor angajatori mic57 mic57 Am doua contracte de munca, la doi angajatori. Unde se inregistreaza concediul medical? (vezi toată discuția)
Am concediu medical, la care unitate il prezint? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua. In cazul in care, sunt angajata la doua firme si am concediu medical (cumul de functii) conf. Art. 35 din CM cum se procedeaza? La o societate ... (vezi toată discuția)