avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu ingrijire copil

Buna seara,
In aceasta perioada sunt in concediu de maternitate , cel despre care stiam ca este de 126 de zile . Am auzit ca s-ar fi votat in senat marirea lui la 168 de zile; daca este adevarat stie cineva de cand ar intra in vigoare?
O alta intrebare: anul trecut in noiembrie sau decembrie guvernul a dat o ordonanta de urgenta , cred ca 226 prin care plafona indemnizatia de matern la maxim 4000 RON . In data de 12 mai 2009 Camera Deputatilor a respins aceasta ordonanta.
Ma puteti ajuta sa imi spuneti acum dupa ce se calculeaza?a ramas in vigoare legea , adica fara plafon?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:48, 30 Iunie 2009
Plenul Senatului a adoptat, astăzi (30.06.2009), cu 79 de voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere, o iniţiativă legislativă a pedeliştilor Iulian Urban şi Mihaela Popa, care stipulează prelungirea concediului de maternitate de la 126 de zile calendaristice la 168. Mai exact, timp de 63 de zile se va acorda concediu de naştere, iar 105 zile concediu concediu de lăuzie. În tot acest interval, mama va primi indemnizaţia de maternitate.

Senatul a fost prima cameră sesizată în acest caz, rolul decizional aparţinându-i Camerei Deputaţilor.
Pana nu apare in monitorul oficial...sunt doar "zvonuri". Sa speram ca asa o sa fie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Mihaela07 Mihaela07 Buna ziua, puteti va rog sa-mi spuneti daca a inceput sa se aplice legea conforma careia se prelungeste concediul de maternitate de la 126 la 168 de ... (vezi toată discuția)
Modificare concediu sarcina si lauzie mihasim mihasim Am citit de curand pe pagina web, oficiala, a MEDIAFAX ca senatorii au adoptat o majorare a concediului de sarcina si lauzie de la 126 zile la 168. Daca ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie nicola_ms nicola_ms Buna ziua, Am inteles ca s-a votat in senat propunerea legislativa de majorare a concediului de sarcina si lauzie de la 126 la 168 de zile. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)