avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara
In 2006 am contractat 2 credite de la o banca. Din 2010 am intrat in somaj si nu am mai putut sa-mi achit ratele iar banca mi-a cesionat creditele la o firma de recuperare. M-am intalnit cu reprezentantul firmei si am semnat un angajament de plata. In 2014 am terminat ultimele rate de achitat conform angajamentului semnat de ambele parti. Astazi m-am trezit cu o scrisoare de la executorul judecatoresc ca am de achitat o suma plus dobanzi si cheltuieli de executare silita si am la dispozitie o zi . I-am trimis un e-mail executorului cu angajamentele de plata si cu chitantele si i-am spus ca eu nu mai am nici o datorie fata de acea firma. Ce mi se poate intampla? Ce trebuie sa mai fac ? Va rog din suflet sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: Carmen Stan , Avocat 00:56, 23 Mai 2015
Mergeti si consultati dosarul de executare de la BEJ respectiv pt. a vedea la ce anume se refera.
Dupa aceea analizati si decideti.
m-am uitat acum cu atentie. Scrie ca debitoarea nu si-a achitat de buna voie obligatiile stabilite. Creditoarea a depus doar contractul cu banca nu si contractul cu firma de recuperare.
Executorul judecatoresc a fost investit cu formula executorie de catre Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti. Unde trebuie sa depun cererea de sistare a executarii ( eu sunt din Brasov) si sa fac astfel dovada ca eu mi-am achitat sumele restante?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
carmen51, utilizator
Daca chiar aveti dovezi ca ati platit debitul, introduceti o actiune de intoarcere a executarii la aceiasi instanta care a aprobat executarea silita ceruta de BEJ respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Daca mai sunteti in termen, faceti contestatie la executare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi si penalitati la suma executata silit naepot naepot Buna ziua, In somatia trimisa de BEJ se specifica suma pentru care a fost instituita executarea silita, suma ce include debitul de achitat catre creditoare ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar ... (vezi toată discuția)