avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.Majoritatea au inteles, dar mai sunt si alti locatari care nu au luat in consideratie aceasta masura. Ce se face in acest caz?
Unde se precizeaza acest lucru?

1. Daca nu se aplica atunci care este temiul legal pentru verificarea metrologica a contoarelor de AR/AC pentru locuintele din condominii?
2. La ce perioade trebuie verificate ? Trebuie verificate metrologic sau inlocuite cu altele noi?
3. Daca nu se aplica in cazul distributiei verticale, in condominii ce fel de distributie exista, orizontala, in diagonala, in serie, paralel, in stea?

Daca faceti o afirmatie, veniti cu un contrargument, cu un temei legal pentru a ne lamuri!

De ce ne mai batem atunci capul cu apometrele daca proprietarii nu sunt considerati consumatori de utilitate publica?

Mi-am schimbat recent un apometru, in cutie era buletinul de verificare metrologica in care temeiul legal privind perioada de verificare metrologica este LO 2012.

Daca ma puteti lamuri, vreau sa dau in judecata comerciantul pentru inducerea in eroare.:-/
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
cyan, moderator
@cyan

Stati linistit, foita din cutia apometrului cumparat este a producatorului care acorda garantie metrologica prin aceasta.
Mai departe, dincolo de aceasta perioada, numai in cadrul asociatiei se poate propune verificarea metrologica a apometrelor. Daca aceasta nu este facuta, apometrele deja incep sa arate consumuri mai mici si deci diferentele de apa sa se mareasca.
Conducerea asociatiei poate sa se implice in declansarea unei actiuni de verificare metrologica, ocazie cu care se constata daca indecsii au fost declarati cu buna credinta, daca apometrele au fost montate corect, daca exista apometre defecte si care ar putea fi reparate sau inlocuite de catre firma cu care se face contract de demontare-verificare-montare apometre.
Sau, daca conducerea este comoda, atunci pur si simplu pretinde proprietarilor sa-si faca aceasta verificare in regie proprie, dar riscurile ca defectele sa fie escamotate este mai mare si deci nici nu s-ar putea indrepta eroarea cu voie sau fara de voie.
Uff, intrasem in panica!:duh:

Si daca se gasesc unii destepti in conducerea asociatiei care sa impuna verificarea metrologica a apometrelor la 2 ani? O sa fie legal?

In topicul de fata se discuta despre impunerea unor apometre cu zecimale, de ce sa nu se impuna si verificarea metrologica la 1-2 ani? Sau semestrial, trimestrial? Stiu ca exagerez dar nu stii ce idei le mai vin unora!:)

Pentru a ma edifica (nu ptr ca nu as fi) cu privire la VMP a contoarelor din locuinte am trimis un email la ApA Nova si cand voi primi raspunsul il voi posta aici.

Pana voi primi raspunsul poate ma lamureste @s.c.serv ad loc s.r.l. daca exista sau nu o baza legala pentru VMP a contoarelor din locuintele populatiei.
Unora le vin idei, dar mai trebuie sa vrea si proprietarii.

La mine a fost cazul invers, adica anul trecut se implinisera deja 7 ani de la ultima verificare pe timpul unui presedinte in fata caruia nu suflam (noroc ca nu era abuziv, adica omul se pastra in limite rezonabile).
Ei bine, apucasem sa anunt ca vom face verificarea metrologica in urmatoarea luna, ca au si aparut carcotasii blocului cu o gura cat o sura, ca ii pun la cheltuieli.
Asa ca, neavand cu cine sa lucrez, am lasat-o si eu cazuta.
Dar diferentele sunt din ce in ce mai mari si am in fiecare luna discutii cu alti proprietari care vor sa plateasca numai ce le arata apometrul lor.
'Geaba am explicat,imi racesc gura de pomana.
cyan a scris:

grandanat a scris:

O hotarere mai potrivita ar fi fost: de la 1 ianuarie se vor lua in considere doar apometrele cu 5 zecimale!

Ne este o hotarare potrivita!:)

Daca citeati cu atentie tot mesajul ati fi realizat ca era doar un exemplu, evident incorect.

Am vrut doar sa subliniez diferenta dintre formularea:

Proprietarii sunt obligati vs Se vor considera considera doar..

Alte discuții în legătură

Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)