avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.Majoritatea au inteles, dar mai sunt si alti locatari care nu au luat in consideratie aceasta masura. Ce se face in acest caz?
Raja Constanta face o verificare apometru la pretul de 17,36 lei cu TVA, iar demontarea/montarea costa 117,20 lei cu TVA. Cu banii acestia cumperi doua apometre noi, iar cand vine perioada de verificare cumperi alte doua si tot asa. Deci, spuneti dumneavoastra cum e mai bine.
Da, am auzit ca la Constanta aveti apometre speciale, sunt sigilate cu fir din aur de 24 carate - probabil ca din acest motiv demontarea si montarea unui apometru costa atat de mult.
Stiti cum se spune? Nu este prost cel care cere, ci cel care plateste... Cap sa ai ca minte ce va mai trebuie!
Cu sa dai atatia bani pentru o operatiune pe care o poate face si bunicul cu doua chei de 27? Foarte frumos...
ivanvintilica a scris:

Raja Constanta face o verificare apometru la pretul de 17,36 lei cu TVA, iar demontarea/montarea costa 117,20 lei cu TVA. Cu banii acestia cumperi doua apometre noi, iar cand vine perioada de verificare cumperi alte doua si tot asa. Deci, spuneti dumneavoastra cum e mai bine.

Stabiliti o AG sau luati o decizie de comitet prin care vaceti verficarea mult mai rar sau deloc si doar in caz de anomalii la consumul de apa/defectiuni.
pt. ivanvintilica - in general, asociatia de localari incearca sa obtina discounturi atunci cand contorizeaza scara/bloc, atat la ehipamente, cat si la manoperele ulterioare. Dvs., ca asociatie, sau pers. fizica, nu este obligatoriu sa efectuati la 7, respectiv 4 ani verificarea metrologica cu Raja, ci puteti alege orice persoana fizica/juridica agreeata si acreditata de Biroul de metrologie, in conformitate cu OG 20/1992, art.23, raportata la OG 20/2010, daca va ofera conditii financiare mai bune.
In opinia mea, renuntarea prin AG la verificarea metrologica, sau marirea termenului la care se face, asa cum propune unul din useri, incalca normele in vigoare si va produce discutii in sanul asociatiei de locatari. Cu verificare metrologica, cel putin, se elimina subiectivitatea asupra functionalitatii si corectitudinii echipamenului respectiv. Cu stima, Dan
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
danyo, utilizator
ivanvintilica a scris:
Raja Constanta face o verificare apometru la pretul de...

Daca sunt apometre de apartament, apometrele dumneavoastra, nu va obliga nimeni sa faceti verificarea cu aceasta firma. Nu mai sunt alte firme in zona dumneavoastra?

Alte discuții în legătură

Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)