avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil in caz de somaj tehnic!!!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil in caz de somaj tehnic!!!

Am si eu o nedumerire, poate ma puteti ajuta cu niste informatii. In luna mai 2009, am fost in somaj tehnic (75% din salariul brut), acum in iunie, am aflat ca sunt insarcinata, cred ca sarcina are doar 3-4 saptamani. Ma intereseaza pentru luna mai, care va fi "venitul net" (ca am inteles ca din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se calculeaza 85%)? Doresc sa aflu cat mai curand posibil deoarece este posibil sa ne mai trimita in somaj tehnic inca 2 luni de zile/2009 pt a beneficia de acele facilitati de a nu mai plati contributii catre stat. Si in acest caz as fi dorit sa aflu cum este mai convenabil pt mine, sa intru in somaj tehnic, sau sa intru in concediu medical de boala obisunita.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:35, 7 Noiembrie 2009
La calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului se tine cont de veniturile realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Din media acestor venituri se acorda 85 % .....dar nu mai putin de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil loredanaelena loredanaelena am si eu o problema, lucrez de foarte putin timp ca inspector personal la o firma care a avut oamenii in somaj tehnic cf ordonantei 92/2009. printe acestia si ... (vezi toată discuția)
Firma nu a platit obligatiile catre stat standan54 standan54 Sunt angajat la o firma din octombrie 2016. Nu am primit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2016. Am aflat ca firma nu a platit obligatiile catre stat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului leahuflori leahuflori Am nascut in 2010, deci am intrat in crestere copil dupa legea veche. Din cele 12 luni anterioare nasterii copilului, 3 luni am fost in somaj tehnic, in restul ... (vezi toată discuția)