MITULINA a scris:
Buna ziua.
Si eu sunt cam in aceeiasi situatie. Nu am primit salariul compensatoriu odata cu desfiintarea postului ( dec 2008). Dupa ce am citit cele scrise aici pe forum am depus o cerere la societatea unde am lucrat, impreuna cu alte colege aflate in aceeiasi situatie. Cand am depus cererea ni s-a raspuns ca in contractul la nivel de unitate nu scrie despre aceste salarii. La o saptamana dupa ce am depus cererea, vazand ca nu ne suna nimeni, am sunat noi si ni s-a raspuns ca o sa primim banii....dar peste cateva luni pentru ca acum nu au. Mentionez ca aveam un salariu brut de 900 Ron si sincer mie nu mi se pare o suma fabuloasa care nu poate fi platita. Mai mult nu mi se pare normal ca a trebuit sa sunam noi pentru a afla un raspuns.Din moment ce aveau deja raspunsul ar fi trebuit sa ne contacteze ei, nu?
Ce ar trebui sa facem acum? Sa asteptam 2-3 luni, asa cum au zis ei? Sa facem sesizare la ITM? Este normal sa asteptam atat daca aceste salarii ar fi trebuit sa le primim odata cu ultimul salariu?
Depuneti o sesizare la ITM , in acest sens.
In general, angajatorii acorda aceste salarii compensatorii in urma sesizarii de catre fostii salariati ... sunt rare cazurile in care odata cu plata ultimului salariu sunt achitate si aceste sume compensatorii.
Legea prevede obligativitatea acordarii , nu si termenul in care pot fi achitate . Acest termen se prescrie in 3 ani de la data incetarii c.i.m.