avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi

Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la nivel de societate sau de ramura pt. a putea sti daca am dreptul la salarii compensatori si cate anume .Soc.nu mi la dat ,sindicat nu exista defapt iar la Directia Munci verbal ,deci neoficial, mi s-a comunicat ca nu am sansa doar daca actionez in instanta. Cum sau unde as mai putea incerca a afla continutul acestui contract. Va multumesc..
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:36, 14 Iulie 2009
1. Daca nu are CCM la nivel de unitate se aplica prevederile CCM la nivel de ramura sau cel la nivel national.
2. Cum vi s-a spus mai sus, la dvs. se aplica CCM ramura comert, care este mai favorabil salariatilor (asa e legea).
Gata am inteles:D...Multumesc pentru raspunsuri.
cu placere, vedeti ca mai deschis un topu de curand cu tema valabilitatii CCMUN, aveti acolo si texte de lege in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)
Prevederile ccm la nivelulu ramurii comert MITULINA MITULINA Datorita faptului ca am reusit sa obtin un salariu compensator de la firma unde am lucrat, mi-am propus sa anunt si daca pot sa si ajut...cunostintele mele ... (vezi toată discuția)